Duckadam a ridicat, după 23 de ani, Cupa Campionilor Europeni

Fostul portar al Stelei, Helmuth Duckadam, a ridicat, vineri, după 23 de ani de la succesul de la Sevilla, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, Cupa Campionilor Europeni, acesta declarând că a avut mai multe emoţii acum.

309 afișări
Imaginea articolului Duckadam a ridicat, după 23 de ani, Cupa Campionilor Europeni

Duckadam a ridicat, după 23 de ani, Cupa Campionilor Europeni

Începând cu anul 1992, Cupa Campionilor Europeni şi-a schimbat denumirea în Liga Campionilor.

Helmuth Duckadam, care este ambasador oficial al UEFA Champions League în România, împreună cu preşedintele executiv al Unicredit-Ţiriac Bank, Răsvan Radu, au scos trofeul Ligii Campionilor din cutia blindată transparentă care l-a transportat prin oraşele Arad, Timişoara, Sibiu, Braşov şi Piteşti şi l-au aşezat pe un podium amenajat în incinta unui cort din Piaţa Constituţiei.

După aceea, Duckadam a ridicat trofeul deasupra capului şi l-a sărutat.

"Să-l mai ţin cum l-am mai ţinut odată. Aşa am făcut la Sevilla", a declarat Duckadam, vizibil emoţionat.

Duckadam a afirmat că nu credea că va mai apuca vreodată să ridice trofeul deasupra capului.

"Trei zile am însoţit cupa, dar din păcate nu am putut să pun mâna pe ea. Nu am mai crezut după 23 de ani că voi mai avea posibilitatea să pun mâna pe acest trofeu minunat. Probabil a fost ultima dată când am pus mâna pe el. Am avut emoţii mai mari de data aceasta, pentru că atunci eram tineri şi nu ne dădeam seama ce am realizat, dar acum uitându-ne la televizor şi văzând cât de mare este bucuria unor jucători de sute de milioane de euro, ne-am dat seama că suntem, alături de ei, câştigători ai Cupei Campionilor Europeni", a spus Duckadam.

Duckadam a ridicat, după 23 de ani, Cupa Campionilor Europeni

Helmuth Duckadam a afirmat că rezultatele Stelei au fost obţinute datorită plăcerii de a juca fotbal.

"Orice jucător când se apucă de fotbal visează să ajungă la un nivel foarte înalt. Alături de colegii de la Steaua nu ne-am gândit că putem ajunge să câştigăm acest minunat trofeu. Sunt foarte bucuros că am făcut parte din acea formaţie a Stelei. Mi-a făcut o deosebită plăcere să vizitez cele cinci oraşe. A fost un moment extraordinar pentru copii să vadă acest trofeu. Înainte de 1989 am jucat fotbal din plăcere şi s-a văzut că atunci când o faci din plăcere, ajungi şi la rezultate. Acum jucătorii sunt plătiţi foarte bine, iar rezultatele lipsesc", a completat Duckadam.

Fostul portar regretă că mănuşile cu care a apărat în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986 nu se află în posesia clubului Steaua.

"Am un mare regret că mănuşile cu care am apărat la Sevilla nu sunt aici. Noi suntem cu gândirea mult în urmă, nu gândim în perspectivă. Le-am păstrat ca pe o icoană timp de 16 ani, le-am îngrijit, dar niciun conducător de-al Stelei nu s-a gândit să facă un muzeu, decât atunci când a fost prea târziu. Acum nu mai există nici ghetele lui Lăcătuş sau tricoul lui Piţurcă de la Sevilla. Acum mănuşile sunt în Statele Unite ale Americii, unde le-am vândut cu 3.000 de dolari. Acel om dacă vrea, se poate îmbogăţi acum de pe urma lor", a subliniat Duckadam, care crede că o echipă românească poate ajunge în primăvara Ligii Campionilor în momentul în care va avea jucători de opt-zece milioane de euro şi îşi va permite să-i păstreze.

În incinta cortului amenajat în Piaţa Constituţiei au fost expuse şi tricourile unor jucători precum Ronaldinho, în perioada în care evolua la FC Barcelona, Javier Zanetti (Inter Milano), Michel Platini (Juventus), Samuel Eto'o (FC Barcelona), Paolo Maldini (AC Milan), Cristiano Ronaldo (Manchester United), dar şi ghetele de joc ale mijlocaşului englez David Beckham.

Trofeul Ligii Campionilor va fi prezentat la Bucureşti, în zilele 3 şi 4 octombrie, la iniţiativa Unicredit Bank, care este partenerul oficial al Ligii Campionilor în perioada 2009-2012. Trofeul a mai fost prezentat în oraşele Arad, Timişoara, Sibiu, Braşov şi Piteşti, la acest eveniment participând aproximativ 10.000 de persoane.

De asemenea, potrivit preşedintelui executiv al Unicredit-Ţiriac Bank, Răsvan Radu, grupul bancar a oferit 250 de echipamente copiilor de la 15 şcoli de fotbal

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici