Duckadam: Steaua este outsider în meciul cu Napoli

Preşedintele FC Steaua, Helmuth Duckadam, a declarat, luni, că gruparea "roş-albastră" porneşte cu şansa a doua în partida cu Napoli, contând pentru ultima etapă a Grupei K a Ligii Europa, dar a precizat că echipa pregătită de Marius Lăcătuş merge să-şi joace şansa.

23 afișări
Imaginea articolului Duckadam: Steaua este outsider în meciul cu Napoli

Duckadam: Steaua este outsider în meciul cu Napoli (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

"E un meci normal în Liga Europa. Steaua a mai jucat în cupele europene şi nu va fi o presiune mai mare ca în alte părţi. Cred că s-a făcut prea mult tam-tam în acest sens. Noi mergem să jucăm, avem şansa noastră chiar dacă plecăm ca outsideri pentru că avem mulţi jucători care sunt accidentaţi sau suspendaţi, astfel că prima şansă o are Napoli, dar noi mergem şi ne jucăm şansa", a spus Duckadam.

Helmuth Duckadam a afirmat că presiunea rezultatului este mai mare decât presiunea pe care o vor exercita fanii formaţiei napoletane. "De aceea s-au făcut fotbalişti, pentru asemenea jocuri cu echipe puternice. Presiunea rezultatului e mai mare decât presiunea spectatorilor", a completat Duckadam.

Oficialul stelist consideră că o eventuală calificare a Stelei în 16-imile Ligii Europa ar reprezenta o performanţă pentru sportul românesc. "În primul rând ar fi o performanţă pentru Steaua, în al doilea rând ar fi o performanţă pentru fotbalul românesc, pentru că am fi singura echipă în primăvara europeană. Ar fi o performanţă chiar şi pentru sportul românesc. Steaua ar trebui să joace cu mult curaj şi fără presiunea rezultatelor. Pentru noi nu a fost un obiectiv primăvara europeană, dar pentru că suntem în această situaţie sper să profităm de ea", a adăugat Duckadam.

Preşedintele stelist a precizat că mijlocaşul Cristian Tănase nu va evolua în meciul de la Napoli. "Tănase nu are şanse să fie recuperat pentru meciul cu Napoli. Nu vor putea evolua nici Bănel Nicoliţă şi Kapetanos, care sunt suspendaţi. Mai avem şi alte probleme, dar să sperăm că Lăcătuş va găsi un 11 care să poate face faţă unei echipe ca Napoli, care e foarte în formă", a subliniat Duckadam.

Helmuth Duckadam a participat, luni, la "Gala bărcilor de aur" organizată de Federaţia Română de Kaiac-Canoe. Duckadam i-a oferit din partea FC Steaua o minge cu autografele jucătorilor canoistului Silviu Simioncencu, campion european în proba de canoe simplu.

Formaţia Steaua întâlneşte, la 15 decembrie, în deplasare, echipa Napoli, în ultimul meci al Grupei K din Liga Europa, transmis în direct de Pro TV. Steaua are nevoie de cel puţin un egal în partida cu Napoli pentru a reuşi calificarea în 16-imile Ligii Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici