Duelul mult aşteptat: UTA – Rapid, derby-ul fostelor campioane

  • Runda a 8-a a Ligii 1 programează vineri, de la ora 21.00, unul dintre cele mai frumoase dueluri din Liga 1, cel dintre UTA şi Rapid, o rivalitate care a adunat nenumărate poveşti în cele peste şapte decenii trecute de la prima întâlnire directă.
  • Meciul este prefaţat cu date statistice de lpf.ro.
394 afișări
Imaginea articolului Duelul mult aşteptat: UTA – Rapid, derby-ul fostelor campioane

Cele două s-au mai duelat de 64 de ori în principala competiţie internă, de 25 de ori s-au impus arădenii, de 23 de ori au câştigat bucureştenii, iar alte 16 meciuri s-au terminat la egalitate.

Palmares cu UTA gazdă: 32 de meciuri - 17 victorii UTA - 7 remize - 8 succese Rapid.

Primul meci a avut loc pe 3 noiembrie 1946, ITA Arad - CFR Bucureşti 2-2, goluri înscrise de Bonyhadi (2), Petschowski (16), respectiv Lungu (40) şi Vekony (59). La finalul acelui sezon, arădenii aveau să-şi treacă în palmares primul titlu din istoria clubului.

În ediţia următoare, 1947/48, cele două aveau să se afle pentru întâia oară în luptă directă pentru titlu. Câştig a avut tot gruparea din Arad, giuleştenii încheind campionatul pe poziţia a treia.

Doar patru dintre cele 16 egaluri s-au încheiat fără gol, toate pe terenul bucureştenilor. Ultima remiză albă s-a consemnat pe 27 august 1972, antrenori Bazil Marian, respectiv Nicolae Dumitrescu.
Cele mai multe goluri s-au marcat pe 3 iunie 1962, Rapid - UTA 3-5.

Unul dintre cele mai importante succese bifate de gruparea giuleşteană în deplasare a avut loc în etapa a 15-a din sezonul 1966/67, pe 12 martie 1967, UTA - Rapid 1-2. Acea victorie a fost urmată de alte două pe teren propriu, 1-0 cu Progresul şi 1-0 cu U Craiova, rezultate care aveau să o urce pe Rapid pentru întâia oară pe prima poziţie, acolo unde va şi încheia campionatul.

Cea mai mare diferenţă de scor: 11 martie 2007, Rapid - UTA 4-0.

Cea mai recentă întâlnire directă în Liga 1: 2 mai 2008, Rapid - UTA 2-3, goluri înscrise de Boya - dublă, respectiv Todea, Hora şi Ibeh.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici