Dumitrescu: Sunt optimist privind viitorul echipei

Antrenorul echipei Steaua, Ilie Dumitrescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că înfrângerea cu Unirea Urziceni a fost un accident şi a adăugat că este optimist în ceea ce priveşte viitorul formaţiei "roş-albastre".

15 afișări
Imaginea articolului Dumitrescu: Sunt optimist privind viitorul echipei

Dumitrescu: Sunt optimist privind viitorul echipei (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Din punctul meu de vedere a fost un accident. Am analizat meciul de foarte multe ori. Am avut 70 la sută posesie, ne-am creat câteva ocazii bune. A fost un joc în care puteam să câştigăm şi să ne distanţăm în clasament cu trei puncte. Acum e istorie şi nu vreau să caut nicio scuză. Responsabilitatea este a mea. Am primit gol dintr-o fază care nu anunţa nimic. Câteodată fotbalul este nedrept. N-am dat dovadă de dezorganizare, să fim surprinşi, să-şi creeze adversarul ocazii. Analizând anumite nesincronizări de la acea fază, vom încerca să le eliminăm. Eu sunt optimist, nu fac tragedie când pierd, nuntă sau botez când câştig. Sunt optimist în privinţa viitorului acestei echipe", a spus Ilie Dumitrescu.

Tehnicianul a precizat că are încredere în jucătorii veniţi de la Unirea Urziceni în ultima săptămâna. "Într-un timp foarte scurt trebuie să fac o omogenitate. Au venit şapte jucători foarte buni de la Urziceni. Este o investiţie bună din punctul meu de vedere. Cu siguranţă cei care au venit ne vor ajuta să câştigăm campionatul", a mai spus el.

Ilie Dumitrescu a explicat că nu se poate ocupa de centrul de copii şi juniori al Stelei pentru că atribuţiile lui sunt altele în cadrul clubului. "Dacă aş avea un contract pe 15 ani ca Ferguson şi aş fi aici pe un proiect «a la long», unde într-adevăr să stai, să creşti o grupă de elită, într-adevăr ar trebui să merg să fac un antrenament de individualizare o dată pe săptămână cu acea grupă de elită. Dar la Steaua, Dinamo şi Rapid există un obiectiv clar, câştigarea campionatului. Şeful centrului de copii şi juniori, domnul Dumitru Dumitriu, este un om cu experienţă, care depune efort, care e foarte serios, petrece mult timp la stadion. Iar eu când am un ciclu cu cinci jocuri la două săptămâni, vă spun sincer că nu m-am gândit la Centrul de copii şi juniori. Nici când eram eu junior, nu domnul Ienei sau domnul Iordănescu se ocupa de centru. Era Nicolae Pantea şef la centrul de copii şi juniori", a menţionat el.

Altfel, antrenorul stelist consideră că tehnicianul rapidist, Marius Şumudică, nu s-a comportat civilizat atunci când a adresat injurii grupării "roş-albastre" alături de galeria rapidistă, la meciul cu CFR Cluj. "Eu îi respect pe toţi antrenorii. Dacă el a crezut de cuvinţă să se manifeste, să se bucure aşa... Dacă Şumudică aşa a crezut el de cuvinţă că aşa e un comportament civilizat, să fie sănătos. Îi doresc baftă, dar nu cred că ăsta e un mod de comportament pentru un antrenor", a adăugat Ilie Dumitrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici