Dumitru Dragomir nu este de acord ca preşedintele LPF să aibă doar trei mandate

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu este de acord ca şeful ligii să poată ocupa această funcţie doar trei mandate, după cum îşi doreşte contracandidatul său, Gino Iorgulescu.

192 afișări
Imaginea articolului Dumitru Dragomir nu este de acord ca preşedintele LPF să aibă doar trei mandate

Dumitru Dragomir nu este de acord ca preşedintele LPF să aibă doar trei mandate

"Nu sunt de acord cu trei mandate. Dacă FIFA nu e de acord, dacă UEFA nu e de acord, să fim noi? Dacă englezii nu sunt de acord, dacă nemţii nu sunt de acord, noi suntem mai catolici decât domnul Papa? Domnul Blatter după încă un mandat se retrage", a spus Dragomir.

Gino Iorgulescu declara în 28 octombrie, când şi-a depus candidatura la conducerea LPF, că printre schimbările pe care le va propune în cazul în care va câştiga alegerile se numără şi modificarea statutului astfel încât o persoană să nu aibă dreptul decât la trei mandate în funcţia de preşedinte al ligii.

Dumitru Dragomir a precizat că nu se simte blazat după patru mandate la conducerea LPF, ironizându-l pe contracandidatul său Gino Iorgulescu, care deţine un lanţ de restaurante. "Eu nu cred că sunt blazat. Eu cred că sunt blazat că nu am stat în cârje prin restaurante şi poate de asta sunt blazat. Eu sunt căsătorit cu munca, sunt în relaţii proaste cu băutura şi aş putea să fiu blazat din punctul ăsta de vedere. Din punct de vedere al managementului, e greu să mă întreacă cineva la această oră. Am capacitate, sunt mai verde decât mulţi la minte şi la toate, am învăţat bine meseria asta, ştiu bine să conduc oamenii. Aici e o muncă titanică de ani de zile, în toată lumea umbli. Ce merge şi ce e bun în ţara asta nu trebuie schimbat. Nu dai porumbelul din mână pe cioara de pe gard. Patronii mei nu sunt fraieri. Eu am rezistat atâţia ani la conducerea LPF, pentru că nu m-am implicat la arbitraje şi la comisiile jurisdicţionale. Sunt curat ca lacrima şi drept ca lumânarea", a explicat Dragomir.

Dumitru Dragomir a afirmat că nu îşi va face public programul pentru noul mandat, deoarece nu îşi doreşte ca Gino Iorgulescu să se inspire din el. "Chiar dacă am în program, nu o să spun acum anticipat, dar cine crede că poate să facă schimbări majore, se înşală. Într-o ţară în care economia nu merge, nimic nu merge", a completat Dragomir.

Preşedintele LPF a menţionat că în cazul în care va pierde alegerile, nu va solicita noii conduceri chirie pentru sediul ligii, chiar dacă el l-a construit. "Dacă voi pierde alegerile, nu voi cere chirie pe sediul ligii, pentru că liga nu este a mea, chiar dacă am făcut-o eu. LPF nu se poate dizolva decât în anumite cazuri foarte grele şi atunci cluburile ar lua câte o bucăţică, iar eu aş lua numai şuturi în fund, dar cred că mă iartă şi nu mi le vor da. Eu mai stau câtva timp şi voi fi schimbat", a subliniat Dragomir.

Dumitru Dragomir crede că şedinţa de alegeri nu va dura mai mult de o oră, iar în seara zilei de 14 noiembrie va pleca la Atena pentru meciul Grecia-România. "Cu o zi înainte majoritatea şi-a luat bilet, după cum mi-am luat şi eu. Alegerile sunt la ora 11.00 sau 12.00, iar avionul e la 6, iar Adunarea Generală nu ţine mai mult de o oră, pentru că este un singur punct pe ordinea de zi. În jumătate de oră se termină toată tevatura, mă urc în avion şi mă duc la Atena", a subliniat Dragomir.

Adunarea Generală a LPF pentru alegerea preşedintelui va avea loc în data de 14 noiembrie cu o zi înaintea meciului Grecia - România, din play-off-ul Cupei Mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici