După 20 de ani, Suedia devine din nou campioană europeană la handbal masculin

Echipa naţională a Suediei a devenit duminică seara campioana europeană la handbal masculin, învingând la Budapesta fosta campioană Spania, la limită, cu 27-26, cu un gol marcat de la 7 metri, în ultima secundă de joc.

343 afișări
Imaginea articolului După 20 de ani, Suedia devine din nou campioană europeană la handbal masculin

Sursa foto: Hepta

Suedia a condus aproape întreaga primă repriză, dar fără a se desprinde decisiv, având un avans maxim de 2 goluri.

Totuşi, Spania a intrat la vestiare cu un avantaj de un gol, rămânând la conducere şi în debutul reprizei secunde.

Ultimul sfert de oră a fost unul extrem de echilibrat, Suedia având totuşi prim planul, cu unul-două goluri. Spaniolii au egalat când mai era un minut de joc şi au avut atacul când mai erau 30 de secunde.

Cañellas nu a reuşit însă să marcheze, iar suedezii, la ultima acţiune a meciului, au primit o aruncare de la 7 metri, după ce Joan Cañellas l-a faultat pe Niclas Ekberg.

Acelaşi Ekberg l-a învins pe Gonzalo Perez de Vargas, Suedia devenind din nou campioană, la 20 de ani de la ultimul său titlu.

Spania trebuie să se mulţumească cu argintul, care este totuşi o a patra medalie în patru turnee.

Andreas Palicka a fost declarat jucătorul meciului, după ce a reuşit 11 parade şi a marcat un gol.

Medaliile de bronz le-au revenit echipei Danemarcei, care a învins Franţa în finala mică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici