Durerile de spate ale lui Hamilton provoacă îngrijorare la Mercedes pentru cursa din Canada

Mercedes se teme că Lewis Hamilton ar putea să nu fie apt să concureze în Canada la sfârşitul săptămânii viitoare, după ce septuplul campion mondial de Formula 1 a acuzat dureri puternice de spate într-o maşină care a avut un comportament trepidant la Marele Premiu al Azerbaidjanului de duminică.

265 afișări
Imaginea articolului Durerile de spate ale lui Hamilton provoacă îngrijorare la Mercedes pentru cursa din Canada

Durerile de spate ale lui Hamilton provoacă îngrijorare la Mercedes pentru cursa din Canada

Britanicul a terminat pe locul patru la Baku, după ce a pornit al şaptelea într-o cursă în care ambii piloţi Ferrari au abandonat, dar a avut un cost.

"A fost cea mai dureroasă cursă, cea mai dură cursă, pe care am trăit-o", a declarat Hamilton reporterilor, citat de Reuters.

Şeful echipei, Toto Wolff, a recunoscut că situaţia a ridicat îngrijorări.

„Este foarte rău", a declarat austriacul reporterilor. "Trebuie să găsim o soluţie... Cred că este poate cel mai afectat dintre toţi piloţii".

Întrebat dacă ar putea exista riscul ca Hamilton să rateze Montreal, Wolff a răspuns: „Da, cu siguranţă. Nu l-am văzut şi nu am vorbit cu el după aceea, dar se pare că nu e o problemă musculară.

Vreau să spun că acest lucru se resimte în coloana vertebrală şi poate avea unele consecinţe."

Hamilton, care se ţinea de spate în timp ce a coborât din maşină, a comparat experienţa cu suportarea unei şedinţe de crioterapie de patru minute şi a spus că s-a concentrat doar pentru toţi oamenii care se bazează pe el pentru a aduna puncte.

Coechipierul George Russell, care a terminat pe locul trei, a avertizat sâmbătă că este doar o chestiune de timp până când problema de „porpoising" va provoca un accident major.

„Nu ştiu cu adevărat ce ne rezervă viitorul, dar nu cred că putem susţine acest lucru timp de trei ani sau oricât de mult timp ar fi în vigoare aceste reglementări", a spus el.

Şeful Red Bull, Christian Horner, ai cărui piloţi au terminat pe primele două locuri, cu campionul mondial Max Verstappen devansându-l pe Sergio Perez, a sugerat că rivalii ar putea exagera problemele pentru a obţine o modificare favorabilă a regulamentului din motive de siguranţă.

„Le-aş spune să se plângă cât de mult pot şi să facă din asta o problemă cât mai mare", a spus el când a fost întrebat ce le-ar spune piloţilor săi dacă ar suferi trepidaţii similare.

„Face parte din joc. Este ca şi cum cineva ar intra într-o boxă de pedeapsă.

Puteţi vedea că este inconfortabil, dar există remedii pentru asta. Dar este în detrimentul performanţei maşinii. Aşa că cel mai simplu lucru de făcut este să te plângi apoi din punct de vedere al siguranţei", a adăugat el.

Ridicarea înălţimii de rulare a maşinii ar elimina o mare parte din trepidaţii, dar acest lucru ar avea, de asemenea, un impact negativ asupra performanţelor.

Campioana Mercedes s-a luptat mai mult decât majoritatea cu aceste trepidaţii, pe măsură ce echipele se acomodează cu noile reglementări radicale.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici