Duru: Am primit mesaje şi telefoane în care eram somat să acord licenţa

Directorul Direcţiei Licenţe şi Afilieri a FRF, Viorel Duru, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a primit multe mesaje şi telefoane în care era "somat" să acorde licenţă şi a precizat că singurul care a făcut astfel de presiuni a fost Adrian Mititelu, de la Universitatea Craiova.

15 afișări
Imaginea articolului Duru: Am primit mesaje şi telefoane în care eram somat să acord licenţa

Duru: Am primit mesaje şi telefoane în care eram somat să acord licenţa (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Sunt foarte obosit după această lună în care am avut de aprobat licenţele cluburilor, pentru că am primit foarte multe mesaje şi telefoane în care eram somat să acord licenţa, deşi nu eu sunt cel care ia această decizie. Domnul Mititelu a fost singura persoană care a făcut astfel de presiuni asupra mea", a spus Duru.

Viorel Duru a menţionat că, după încheierea procesului de acordare a licenţelor pentru sezonul următor, 14 cluburi din Liga I au primit licenţa, trei nu au primit-o (Gloria Buzãu, Farul, şi FCU Craiova), iar CS Otopeni nu a făcut nicio solicitare în acest sens. "La Comisia de Apel au ajuns două cluburi dintre cele care nu au primit licenţa, Craiova şi Farul. În urma deciziei Comisiei de Apel, cele două cluburi au primit licenţa", a adăugat el.

Duru a explicat că gruparea craioveană nu a primit iniţial licenţa din cauza problemelor financiare. "Clubul trebuia să demonstreze că nu are restanţe financiare care să nu fi fost plătite până la data de 31 ianuarie şi că nu are nici angajamente financiare neachitate, tot până la aceeaşi dată, iar plata taxelor către stat şi angajaţi să fi respectată. La UEFA există o excepţie pentru aceste două puncte, iar îndatorierile puteau fi achitate chiar şi până la data de 31 martie, însă clubul nu a reuşit să demonstreze acest lucru", a spus directorul Direcţiei Licenţe şi Afilieri.

Viorel Duru a evitat să comenteze decizia de miercuri a Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere: "Nu pot să comentez decizia Comisiei de Apel, problema pe care o avem noi la licenţiere este legată de legislaţia din România, care le permite şmecheraşilor să scape de datorii".

Duru a explicat situaţia de la clubul Universitatea Craiova, spunând că patrimoniul acestuia a fost împărţit şi că direcţia pe care o conduce a aflat de această divizare la 25 aprilie.

Viorel Duru a spus că nu poate să se pronunţe în legătură cu participarea Universităţii Craiova în cupele europene. "Nu pot să mă pronunţ în legătură cu participarea Craiovei în UEFA, însă cazuri similare s-au mai întâmplat şi ştiu că forul european nu aceptă aşa ceva. Acest dosar a aruncat în aer metoda de licenţiere din campionatul nostru", a explicat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici