Duru: UEFA poate face o excepţie şi Dinamo ar putea primi dreptul de a juca în cupele europene

Directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că, potrivit regulamentului, Dinamo nu are dreptul să evolueze în ediţia 2015-2016 a cupelor europene dacă va ieşi din insolvenţă, dar a precizat că UEFA ar putea face o excepţie în acest caz.

87 afișări
Imaginea articolului Duru: UEFA poate face o excepţie şi Dinamo ar putea primi dreptul de a juca în cupele europene

Duru: UEFA poate face o excepţie şi Dinamo ar putea primi dreptul de a juca în cupele europene (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Conform regulamentului, Dinamo în acest moment nu are nicio şansă să joace în acest an în cupele europene. Regulamentul este foarte clar, cu 12 luni înainte de începerea sezonului trebuie să faci dovada că nu mai eşti în insolvenţă. Ştiu că preşedintele ligii a făcut o cerere la UEFA şi cu siguranţă va primi un răspuns. E adevărat că UEFA poate face o excepţie de la regulă, dar regulamentul prevede ceea ce v-am spus. Dacă UEFA decide altceva, va fi responsabiltatea forului continental", a declarat Viorel Duru.

Contactat de MEDIAFAX, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a precizat că adresa către UEFA, privind posibilitatea ca grupările din Liga I aflate în insolvenţă să poată participa în cupele europene, cuprinde şi cazul formaţiei Dinamo, în cazul în care aceasta va ieşi din starea de reorganizare judiciară.

"Depinde de ceea ce ne răspunde UEFA. Eu zic că Dinamo poate juca în cupele europene dacă iese mai devreme din insolvenţă. Eu am făcut toate demersurile, acum aştept răspunsul. Solicitarea a fost făcută la modul general, dacă echipele aflate în insolvenţă pot juca în cupele europene. Dacă Dinamo iese mai devreme prinde şi această chestiune, chiar dacă trebuie să iasă cu un an înainte conform regulilor UEFA. Eu vreau să văd interpretarea lor, pentru că au mai fost nişte echipe cu vreo doi ani în urmă, parcă din Germania, care au jucat în cupele europene deşi erau în insolvenţă", a declarat Iorgulescu.

Dinamo ar putea ieşi din starea de insolvenţă la 25 martie, atunci când este stabilit un nou termen în dosar la Tribunalul Bucureşti, după ce a achitat toate datoriile prevăzute în planul de reorganizare, a precizat adminsitratorul judiciar al societăţii SC Dinamo 1948 SA, Andrei Dascăl.

"Obligaţiile de plată către creditori au fost în totalitate acoperite într-o manieră accelerată. Legea permite acest lucru, nu este permis să depăşeşti termenul. Pentru data de 11 martie este stabilită o Adunare Generală a creditorilor, în care voi prezenta îndeplinirea obligaţiilor aprobate prin plan şi raportul pe care l-am publicat în Buletinul procedurilor de Insolvenţă şi l-am depus la instanţa de judecată. Termen de continuare a procedurii este fixat pentru data de 25 martie, moment la care putem solicita instanţei să constate îndeplinirea obligaţiilor şi să dispună o hotărâre prin care să închidă procedura, cu consecinţa reinserţiei societăţii în circuitul economic. Instanţa se poate pronunţa chiar pe 25 martie, din punctul nostru de vedere nu ar trebui să fie niciun impediment", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Andrei Dascăl.

Conform planului de reorganizare, SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adică 4,48 la sută din suma aferentă masei credale care se ridica la momentul intrării în insolvenţă la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.

Categoriile cele mai dezavantajate prin prisma recuperării creanţelor au fost cele bugetare şi chirografare. Categoria creditorilor cu creanţe bugetare (în valoare de 24.442.264 de lei, conform tabelului defintiv de crenţe) au beneficiat, conform planului de distribuiri, de sume în proporţie de 5,93 la sută din totalul grupei, adică 1,45 milioane de lei. Pentru categoriile creanţelor chirografare şi creanţelor subordonate, de aproximativ 11,5 milioane de euro, nu va fi achitată de către SC Dinamo 1948 SA nicio sumă prin planul de reorganizare.

Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolvenţă a fost înregistrat în 13 mai, la Tribunalul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici