Echipa anunţată de România la debutul în Campionatul European de rugby

Naţionala de rugby a României debutează în noul sezon competiţional, duminică, 4 februarie, ora 19.15, urmând să întâlnească în primul meci al Grupei B din Campionatul European, Polonia.

158 afișări
Imaginea articolului Echipa anunţată de România la debutul în Campionatul European de rugby

Echipa anunţată de România la debutul în Campionatul European de rugby

Meciul care are loc pe Narodowy Stadion din Gdynia (Polonia). Pentru această prima partidă, staff-ul tehnic a stabilit echipa, căpitan al Stejarilor fiind desemnat Ovidiu Cojocaru, conform Federaţiei Române de Rugby.

De asemenea, de remarcat prezenţa în Primul XV a tânărului jucător Mihai Graure, care şi-a făcut debutul pentru Stejari, la Cupa Mondială de Rugby, în meciul cu Tonga, în timp ce pe banca de rezerve se află, înaintea debutului, Ovidiu Neagu.

„Nu au fost cele mai ideale condiţii de pregătire, pentru că au fost trei săptămâni cu vreme foarte rece, cu multă zăpadă, terenul de antrenament a fost îngheţat astfel că a trebuit să ne pregătim pe sintetic şi să ne adaptăm la ceea ce avem. A fost o perioadă bună de pregătire, de cunoaştere şi acomodare cu noul staff tehnic, şi de însuşire a planului de joc. Este un nou început pentru noi, pentru echipă şi ceea ce ne dorim să construim încet, încet, un grup care să poată duce România la Cupa Mondială din 2027. Este un obiectiv pe termen lung însă este foarte important să putem construi acest grup pe rezultate bune, să putea vedea un progres de la meci la meci în jocul nostru. Debutul în Campionatul Europea întotdeana a fost un pic mai greu pentru noi pentru că nu am avut meciuri de pregătire şi practic este primul meci pe care îl jucăm după mai mult de două luni. Este un prim test, Polonia este o echipă care îşi joacă şansă până în ultimul minut şi asta s-a văzut şi anul trecut în meciul de la Bucureşti, însă noi trebuie să ne vedem de jocul nostru şi să respectăm planul de joc”, a declarat Ovidiu Cojocaru, căpitanul Stejarilor.

Echipa României pentru meciul cu Polonia:

1. Alexandru Savin (CS Rapid), 2. Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), 3. Alexandru Gordaş (CS Dinamo), 4. Ionuţ Lucian Mureşan (SCM USV Timişoara), 5. Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 6. Vlad Neculau (SCM USV Timişoara), 7. Kamil Sobota (CS Dinamo), 8. Damian Strătilă (CSA Steaua), 9. Florin Surugiu (CS Rapid), 10. Tudor Boldor (CS Dinamo), 11. Manumua Tevita (SCM USV Timişoara), 12. Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), 13. Mihai Graure (CS Dinamo), 14. Cosmin Iliuţă (CSA Steaua), 15. Paul Popoaia (CSM Ştiinţa Baia Mare)


Rezerve: 16. Florin Bărdaşu (CS Rapid), 17. Iulian Hartig (Bassin d’Arcachon), 18. Costel Burţilă (RC Hyères Carqueiranne La Crau), 19. Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 20.Dragoş Ser (SCM USV Timişoara), 21. Alin Conache (CSA Steaua), 22. Ovidiu Neagu (CS Dinamo), 23. Gabriel Pop (GDS Cascais)

Staff: David Gérard – antrenor principal, Jonathan Edward Brooks Callard – antrenor cu treisferturile şi atac, Simon Maisuradze – antrenor înaintare, Raphaël Francois Saint-André – antrenor asistent cu treisferturile şi îndemânare (skills), Michaël Dallery – antrenor principal cu pregătirea fizică, Paul Cere-Labourdette – antrenor secund cu pregătirea fizică & GPS, Daniel Carpo – antrenor secund cu pregătirea fizică & GPS, Daniel Răzvan Wanya Crîngu – medic, Marius Lică Todosi – kinetoterapeut, David Popa – analist video

În Rugby Europe Championship, România se află în Grupa B, alături de Portugalia, Belgia şi Polonia.

Stejarii debutează în deplasare, pe 4 februarie, cu Polonia, după care vor avea două meciuri pe teren propriu, cu Belgia, pe 10 februarie şi cu Portugalia, pe 17 februarie.

După partidele din grupă vor urma semifinalele, programate în weekendul 2-3 martie şi finalele ce vor avea loc pe 17 martie, la Paris. În Grupa A se află Georgia, Spania, Germania şi Ţările de Jos.

În ediţia trecută a competiţiei, România a ocupat locul 3, după ce a învins în finala mică, la Badajoz, Spania, cu 31-25.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rugby,
naţională,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici