Echipa Astana s-a autospuspendat din Turul Beijingului

Echipa Astana a decis să se autosuspende o săptămână, conform regulilor Mişcării pentru un ciclism credibil (MPCC), în urma depistării pozitive a unui al doilea sportiv din efectivul său, în ultimele 12 luni, informează AFP.

100 afișări
Imaginea articolului Echipa Astana s-a autospuspendat din Turul Beijingului

Echipa Astana s-a autospuspendat din Turul Beijingului

Această decizie, anunţată, luni, de MPCC, va priva echipa condusă de Alexander Vinokurov de participarea la Turul Beijingului (10-14 octombrie), ultima cursă din calendarul mondial al sezonului, şi la două semiclasice italiene, Turul regiunii Emilia şi Gran Premio Beghelli.

"Toată echipa va trebui să se oprească în această perioadă. Această suspendare temporară a activităţii echipei se va face cu luarea tuturor măsurilor corective pe care le va considera utile", a precizat MPCC.

În vara recent încheiată, formaţia kazahă a avut doi sportivi depistaţi pozitiv cu EPO, Valentin Iglinski şi fratele său mai mare Maxim, care nici nu a mai cerut contraexperiza pentru controlul pe care l-a efectuat la 1 august.

"MPCC a pus în practică, pe bază de voluntariat, un regulament mai strict decât cel al instanţelor internaţionale. În cadrul acestuia, echipa Astana, care a aderat în 2013, aplică regulamentul ce prevede autosuspendarea pentru o durată de opt zile, cu începere din prima zi a următoarei curse din World Tour", a explicat MPCC, prezidată de Roger Legeay.

Astana este a treia formaţie care se supune acestei sancţiuni, după Rusvelo şi AG2R, care au avut de asemenea două cazuri de dopaj în efectivul lor, într-o scurtă perioadă trecută.

Totodată, spaniolii Alberto Contador, accidentat la genunchiul drept în Turul Lombardiei, şi Alejandro Valverde au anunţat că nu vor participa la Turul Beijingului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici