Echipa ciclistă Astana a primit licenţa pentru World Tour

Echipa de ciclism Astana, din care face parte şi câştigătorul Turului Franţei din 2014, italianul Vincenzo Nibali, a primit licenţa pentru World Tour din partea Comisiei de Licenţiere a Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), a anunţat formaţia kazahă, citată de Gazzetta dello Sport.

66 afișări
Imaginea articolului Echipa ciclistă Astana a primit licenţa pentru World Tour

Echipa ciclistă Astana a primit licenţa pentru World Tour (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rămâne o situaţie delicată la Astana din cauza numărului mare de cazuri de dopaj. Îi vom monitoriza constant", a declarat preşedintele UCI, Brian Cookson.

În 2014, la Astana au fost înregistrate două cazuri de dopaj cu eritropietină (EPO), cele ale fraţilor Valentin şi Maxim Iglinski. Alte trei cazuri de dopaj s-au înregistrat la formaţia continentală a kazahilor.

Pe de altă parte, echipa franceză Europcar nu a primit licenţa World Tour din cauza problemelor financiare.

Licenţa pentru World Tour permite echipelor să participe în marile competiţii, printre care cele trei mari tururi, Turul Italiei, Turul Franţei şi Turul Spaniei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici