Echipa de ciclism Euskaltel Euskadi se desfiinţează din 2014

Echipa bască de ciclism Euskaltel Euskadi, care îl are în componenţă pe medaliatul olimpic Samuel Sanchez, a anunţat, marţi, că se va desfiinţa din 2014 din cauza lipsei de fonduri.

100 afișări
Imaginea articolului Echipa de ciclism Euskaltel Euskadi se desfiinţează din 2014

Echipa de ciclism Euskaltel Euskadi se desfiinţează din 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest anunţ a fost făcut cu câteva zile înainte de începerea Turului Spaniei de grupul de telecomunicaţii Euskaltel, care sponsoriza echipa de ciclism de 17 ani.

"Euskaltel Euskadi nu poate continua activitatea şi în 2014 în lipsa unui sponsor secundar. Sosirea unui al doilea sponsor nu a avut loc, ceea ce face imposibilă participarea echipei în cursele din 2014. Regretăm că nicio companie nu s-a angajat în sponsorizarea celei mai vechi echipe de ciclism din actualul pluton", se arată în comunicatul sponsorului, care le-a permis rutierilor să-şi caute alte echipe.

Euskaltel, principalul sponsor al echipei de ciclism, a asigurat 3,5 milioane de euro din totalul bugetului anual de nouă milioane de euro, iar în 2013 a contribuit cu şapte milioane de euro.

Compania de telecomunicaţii a mai indicat că în cei 17 ani de sponsorizare a echipei de ciclism a cheltuit peste 45 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici