Echipa de Formula 1 McLaren a semnat cu un pilot de doar 13 ani

McLaren a semnat un contract cu tânărul pilot de karting, americanul Ugo Ugochukwu, în vârstă de 13 ani, urmând a-l sprijini pe acesta în cariera sa în cursele juniorilor.

718 afișări
Imaginea articolului Echipa de Formula 1 McLaren a semnat cu un pilot de doar 13 ani

Sursa foto: Facebook / McLaren

Echipa de Formula 1 a declarat că acordul le oferă opţiunea de a-şi asigura în viitor serviciile tânărului pilot american, pentru o eventuală participare a acestuia în cursele monopost de Formula 1.

Zak Brown, directorul executiv al McLaren Racing, a declarat site-ului oficial Mc Laren, după semnarea contractului, că a urmărit cu interes progresul lui Ugo, iar când a apărut oportunitatea de a semna un acord cu el, nu am avut nici o ezitare în privinţa lui.

Acordul le oferă celor de la McLaren posibilitatea de a-l avea pe Ugochukwu sub contract mai mulţi ani, în cadrul înţelegerii existând şi o clauză activabilă de către echipa britanică, conform căreia americanul va putea deveni pilot de monoposturi, fie în Formula 1, fie în altă versiune de concurs la care Mc Laren este sau va fi în competiţie.

McLaren, la fel ca multe echipe de F1, are de mulţi ani un program dedicat tinerilor piloţii. Cel mai cunoscut absolvent al şcolii de pilotaj Mc Laren este nimeni altul decât campionul mondial Lewis Hamilton, care a semnat cu team-ul britanic tot la vârsta de 13 ani.

Ugochukwu, a cărui părinţi sunt, mama nigeriană şi tatăl american, a câştigat anul trecut campionatul european FIA OK Junior şi a trecut la categoria superioară a competiţiei pentru aceste sezon.

F1 nu a mai avut un pilot american pe circuitele sale de la Alexander Rossi, cel care a participat la cinci curse pentru echipa Marussia, în 2015.

Ultimul american care a câştigat un Mare Premiu a fost campionul mondial din 1978, Mario Andretti, care în acel an şi-a adjudecat Marele Premiu al Olandei.

Andreas Seidl, directorul echipei McLaren F1, a declarat: „Ugo este un tânăr talent promiţător, cu perspective serioase de dezvoltare. Chiar dacă este încă la începutul carierei sale, este clar că are calităţile necesare pentru a avea succes în acest sport.”

În replică, Ugochukwu a spus, după semnarea contractului: „Sunt onorat să mă alătur unei echipe atât de faimoase precum McLaren Racing, atât de devreme în cariera mea. A avea sprijinul McLaren este fantastic, este practic visul oricărui tânăr pilot. Sunt concentrat acum să mă dezvolt ca pilot şi având McLaren alături de mine mă va ajuta să mă dezvolt şi pe pistă, dar şi în afara ei."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici