Echipa de Formula 1 Mercedes îi va propune un contract de pilot lui Schumacher

Noua echipă de Formula 1 Mercedes (ex-Brawn) îi va propune în zilele următoare un contract de pilot germanului Michael Schumacher, retras din activitatea sportivă în 2006, informează cotidianul Bild.

20 afișări
Imaginea articolului Echipa de Formula 1 Mercedes îi va propune un contract de pilot lui Schumacher

Echipa de Formula 1 Mercedes îi va propune un contract de pilot lui Schumacher (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform sursei citate, echipa Mercedes este pregătită să-i ofere un salariu anual de şapte milioane de euro lui "Schumi", septuplu campion mondial al Formulei 1, care va împlini 41 de ani la 3 ianuarie.

Echipa Mercedes este condusă de Ross Brawn, un apropiat al lui Schumacher alături de care a câştigat cinci titluri de campion mondial cu Ferrari, actualul angajator al germanului, unde ocupă un post de consilier.

Zvonurile privind revenirea lui Schumacher în F1 continuă de mai multe săptămâni, în ciuda dezminţirilor făcute de anturajul germanului şi de staff-ul de la Mercedes.

"Atât timp cât nu vom anunţa numele celui de-al doilea pilot, zvonurile vor continua", a declarat pentru agenţia germană SID un purtător de cuvânt de la Mercedes.

Constructorul german a cumpărat în această toamnă echipa Brawn GP a campionului mondial 2009, Jenson Button, pilotul britanic trecând la McLaren.

Mercedes l-a recrutat pe germanul Nico Rosberg, însă nu a dezvăluit numele celui de-al doilea pilot.

Revenirea în competiţie a lui Schumacher, anunţată adeseori de presa germană, a fost la un pas de a se produce în vara trecută. Schumacher era dorit pentru a-l înlocui pe brazilianul Felipe Massa, victimă a unui violent accident la volanul unui monopost Ferrari, însă revenirea sa a fost anulată din cauza unor dureri la gât.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici