Echipa de fotbal a Rusiei va juca în turneul inaugural CAFA în Kârgâzstan şi Uzbekistan

Rusia va participa la Campionatul inaugural al Asociaţiei de Fotbal din Asia Centrală (CAFA), care va avea loc în această vară la Bişkek şi Taşkent - capitalele respective ale Kârgâzstanului şi Uzbekistanului.

530 afișări
Imaginea articolului Echipa de fotbal a Rusiei va juca în turneul inaugural CAFA în Kârgâzstan şi Uzbekistan

Rusia va concura alături de echipe din Tadjikistan, Iran, Uzbekistan, Kârgâzstan, Turkmenistan, Afganistan şi o altă ţară asiatică.

Rusia a fost interzisă de FIFA să participe la turneele internaţionale de la invazia ţării în februarie 2022 în Ucraina şi a ratat ocazia de a participa la Cupa Mondială din Qatar.

De asemenea, i s-a interzis să participe la turneul de calificare pentru Campionatul European din 2024 din Germania.

Dar, deoarece la acest turneu nu se vor oferi puncte de rating FIFA, Rusiei i se va permite să participe la evenimentul organizat de CAFA, una dintre cele cinci asociaţii regionale ale Confederaţiei Asiatice de Fotbal (AFC).

Această decizie survine în urma discuţiilor purtate anul trecut între Rusia şi AFC.

Rusia părea să fie pe punctul de a se retrage din UEFA şi de a se alătura AFC, dar discuţiile au fost întrerupte pentru ca Uniunea Rusă de Fotbal (RFU) să poarte alte discuţii cu organismul de conducere european.

Alisher Urunov, vicepreşedintele Federaţiei de Fotbal din Tadjikistan, consideră că prezenţa Rusiei va contribui la creşterea gradului de conştientizare a Campionatului CAFA, care va avea loc între 9 şi 21 iunie.

"Participarea echipei Rusiei va creşte cu siguranţă interesul pentru turneu, pentru statutul său", a declarat el pentru agenţia oficială de ştiri de stat rusă TASS.

"Vor fi mai mulţi fani care vor urmări. Este grozav că majoritatea echipelor participante sunt din ţările fostei Uniuni Sovietice, a fost întotdeauna interesant.”

Fostul antrenor principal al echipei naţionale a Rusiei, Valery Gazzaev, consideră că echipa ar trebui să profite de oportunitatea de a juca într-un turneu internaţional.

"Cred că, dat fiind faptul că suntem izolaţi şi nu putem juca în competiţiile europene, trebuie să participăm la acest turneu", a declarat Gazzaev pentruTASS.

"Aceasta este, de asemenea, o experienţă internaţională, mai ales că echipa iraniană, care a participat la Cupa Mondială, va juca acolo".

De când a fost interzisă de FIFA, echipa rusă a disputat meciuri amicale împotriva echipelor CAFA, Kârgâzstan, la Bişkek, câştigând cu 2-1, împotriva Tadjikistanului, la Duşanbe, în noiembrie, şi împotriva Uzbekistanului, la Taşkent, ambele meciuri terminându-se fără goluri.

Rusia urmează să joace un amical împotriva Iranului, la Teheran, pe 23 martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici