Echipa feminină de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice

Pentru a doua ediţie consecutivă, echipa feminină de gimnastică ratează calificarea la Jocurile Olimpice de vară. România a avut o evoluţie mult prea modestă în calificările la Campionatul Mondial de la Stuttgart.

355 afișări
Imaginea articolului Echipa feminină de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice

Echipa feminină de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice

După 5 diviziuni din 12 programate pe parcursul celor două zile, echipa condusă de Nicolae Forminte ocupă locul 8, cu 151.895 puncte, fiind devansată inclusiv de Coreea de Nord. La toate aparatele, gimnastele au fost departe de pretenţiile unei finale. Echipa şi-a început concursul la paralele. Carmen Ghiciuc a început cu 11.466, au urmat-o Maria Holbură – 12.233, Denisa Golgotă – 12.200 şi Ioana Crişan – 12.666. Nu a contat în clasament prima notă, astfel că totalul a fost 37.099. Cu mai puţin de şase puncte faţă de Franţa la paralele, care a evoluat în aceeaşi subdiviziune.

Nu mai este niciun secret, de ani buni România face concursuri slabe şi foarte slabe la paralele. Dar întrecerile au continuat în aceeaşi notă şi la aparatele mai bune ale echipei de-a lungul timpului, la bârnă şi sol. Maria Holbură a avut cea mai mare notă la bârnă – 12.733, cu care nu a intrat în Top 10 la sfârşitul zilei. Aceeaşi sportivă a avut cea mai mare notă şi la sol – 12.366, cu care nu s-a regăsit însă nici măcar în Top 25.

Cea mai mare notă a delegaţiei tricolore a venit la sărituri, unde Denisa Golgotă a avut 14.033. Cu acest rezultat a urcat pe locul 7 în clasamentul momentului. Nu va prinde însă finala dacă ne uităm la ce nume vor intra în continuare în calificări. Medaliată cu argint la sol la Europenele de la Glasgow în 2018, Denisa a făcut în rest un concurs foarte slab. La sol a primit 11.000, iar la bârnă a avut o evoluţie de 11.833.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici