Echipa Manchester United a fost ţinta atentatelor de la Jakarta

Echipa Manchester United a fost ţinta exploziei produse, la 17 iulie, la Hotelul Ritz Carlton din Jakarta, potrivit unui mesaj postat pe Internet de Noordin Mohammed Top, unul dintre presupuşii lideri ai reţelei teroriste Jemaah Islamiyah, care are legături cu Al Qaeda, informează Daily Mail.

11 afișări
Imaginea articolului Echipa Manchester United a fost ţinta atentatelor de la Jakarta

Echipa Manchester United a fost ţinta atentatelor de la Jakarta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Daily Mail menţionează că, în comunicatul postat pe Internet, Noordin Mohammed Top susţine că atentatul de la Hotelul Ritz Carlton a reprezentat un mesaj "împotriva sosirii echipei de fotbal Manchester United".

"Aceşti jucători sunt creştini, deci musulmanii nu trebuie să-i onoreze şi să-i respecte pe aceşti duşmani ai lui Allah", se arată în mesajul citat.

Jucătorii echipei engleze Manchester United trebuiau să se cazeze la data de 18 iulie în Hotelul Ritz Carlton, în vederea unui meci amical cu o selecţionata indoneziană, în cadrul turneului de pregătire din Asia.

Cu o zi înainte, explozii provocate de "bombe foarte puternice" au devastat două hoteluri de lux din capitala indoneziană Jakarta, J.W. Marriot şi Ritz Carlton. Cel puţin nouă persoane au murit şi alte 41 au fost rănite grav în urma acestor explozii.

Echipa Manchester United şi-a anulat etapa indoneziană a turneului său în Asia, după atentatele de la Jakarta.

Daily Mail menţionează că mesajul de pe Internet nu a fost verificat, dar a fost descris ca fiind "plauzibil" de către Sidney Jones, un analist al grupului internaţional de criză.

Originar din Malaysia, Noordin Mohammed Top este considerat de experţi drept unul dintre cei care au plănuit seria de atentate comise în Indonezia de la începutul deceniului, printre care cel de la Bali, din 2002, soldat cu 202 morţi, şi cel de la Hotelul Marriott din Jakarta, comis în 2003, în care au murit 12 persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici