Echipa McLaren F1 prelungeşte contractul cu Mercedes până în 2030

Echipa de Formula 1 McLaren va folosi unităţile de propulsie Mercedes cel puţin până în 2030, după ce şi-a prelungit contractul existent până în noua eră a motoarelor din acest sport, care începe în 2026, au anunţat vineri ambele părţi.

127 afișări
Imaginea articolului Echipa McLaren F1 prelungeşte contractul cu Mercedes până în 2030

Echipa McLaren F1 prelungeşte contractul cu Mercedes până în 2030

McLaren, ai cărei piloţi sunt britanicul Lando Norris şi australianul Oscar Piastri, este prima echipă client care se angajează să folosească noua unitate de propulsie Mercedes alături de echipa de uzină.

"A fost o piatră de temelie a strategiei noastre în motorsport să lucrăm cu echipe client puternice", a declarat şeful Mercedes F1, Toto Wolff, într-o declaraţie înainte de Marele Premiu de la Abu Dhabi, care încheie sezonul.

"Acest lucru are multe avantaje: oferă un punct de referinţă competitiv clar, accelerează învăţarea noastră tehnică şi consolidează afacerea globală de F1 pentru Mercedes-Benz."

McLaren se află pe locul patru în campionatul constructorilor, în faţa celor de la Aston Martin, care vor trece de la motoare Mercedes la motoare Honda în 2026.

Mercedes echipează şi Williams, dar noua eră a motoarelor va duce la creşterea numărului de constructori de la patru în prezent - Mercedes, Ferrari, Renault şi Red Bull/Honda - la un potenţial de şapte, cu Audi intrând în 2026 şi Red Bull începând un nou parteneriat cu Ford.

General Motors s-a înregistrat oficial la FIA, pentru a furniza unităţi de propulsie pentru o echipă Andretti Cadillac propusă începând cu 2028.

Noile unităţi de propulsie din 2026 vor fi 50% cu combustie internă şi 50% electrice, cu o putere maximă de peste 1.000 de cai putere şi vor funcţiona cu combustibil 100% sustenabil.

Fosta campioană McLaren foloseşte motoare Mercedes din 2021 şi a fost, de asemenea, parteneră a mărcii germane din 1995 până în 2014.

"Avem mare încredere în Mercedes şi în relaţia noastră cu ei", a declarat Andrea Stella, directorul echipei McLaren.

"Ne-au susţinut călătoria noastră de revenire în fruntea grilei până acum, iar siguranţa şi stabilitatea pe care le aduce acest parteneriat sunt vitale pentru a ne asigura că rămânem pe această traiectorie ascendentă".

McLaren este cea mai recentă echipă client care a câştigat un mare premiu, pe circuitul italian Monza în 2021, şi a obţinut 15 podiumuri în ultimele trei sezoane.

"Prelungirea înseamnă încrederea pe care acţionarii noştri şi întreaga echipă o au în grupurile motopropulsoare şi în direcţia pe care o luăm cu ele în noua eră a reglementărilor care ne aşteaptă", a declarat şeful McLaren Racing, Zak Brown.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici