Echipa Renault, suspendată pentru Marele Premiu al Europei

Comisarii FIA au decis, duminică, suspendarea echipei Renault pentru o etapă, în urma incidentul petrecut la Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, în care roata dreapta-faţă a monopostului pilotat de Fernando Alonso s-a desprins şi ar fi putut provoca un accident.

16 afișări

În urma studierii înregistrărilor video şi a transmisiilor radio, comisarii au stabilit că mecanicii Renault i-au permis lui Alonso să revină pe circuit cu şurubul de prindere al roţii insuficent fixat. De asemenea, FIA reproşează oficialilor Renault că nu l-au informat pe Alonso de problema apărută, nici atunci când pilotul a comunicat prin radio că el crede că are o pană.

Renault a anunţat că va face apel la această decizie. Dacă acesta va fi respins, Fernando Alonso şi Nelson Piquet nu vor putea concura în Marele Premiu al Europei, programat între 21 şi 23 august, la Valencia.

După gravul accident suferit sâmbătă, în calificări, de vicecampionul mondial Felipe Massa, cursa de pe circuitul Hungaroring era să fie marcată de un alt eveniment. La prima oprire la boxe, mecanicii nu au fixat bine roata dreapta-faţă a monopostului lui Alonso. Aceasta s-a desprins de monopost la scurt timp după ce spaniolul a ieşit de la boxe şi ar fi putut genera o accidentare gravă, dacă incidentul nu s-ar fi petrecut într-o zonă liberă. Din feiricire, roata a lovit monopostul Renault, ricoşând apoi în afara pistei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici