Echipa României a coborât 6 locuri în ierarhia Cupei Davis

Echipa României ocupă locul 22 în clasamentul Cupei Davis, dat publicităţii luni, coborând şase poziţii faţă de ierarhia precedentă, după ce "tricolorii" au pierdut întâlnirea cu Suedia din barajul pentru rămânerea în Grupa Mondială.

21 afișări
Imaginea articolului Echipa României a coborât 6 locuri în ierarhia Cupei Davis

Echipa României a coborât 6 locuri în ierarhia Cupei Davis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Echipa de Cupa Davis a României a ratat menţinerea în Grupa Mondială, fiind învinsă, la sfârşitul săptămânii trecute, cu scorul general de 3-2, de Suedia, în întâlnirea de baraj de la Helsingborg.

Victor Hănescu şi colegii săi vor evolua anul viitor în Grupa I a Zonei Euro-africane.

Spania conduce în clasamentul Cupei Davis, fiind urmată, în ordine, de SUA, Rusia, Cehia, Argentina, Croaţia, Israel, Germania, Sudia şi Franţa.

Spania şi Cehia vor disputa, între 4 şi 6 decembrie, finala ediţiei din acest an a competiţiei dotate cu Salatiera de Argint.

Echipa României, cap de serie la tragerea la sorţi a întâlnirilor din Grupa I, Zona Euro-africană

Echipa României va fi cap de serie la tragerea la sorţi a întâlnirilor din cadrul Grupei I a Zonei Euro-africane, partide care vor avea loc în 2010, informează www.daviscup.org.

România nu va putea evolua împotriva formaţiilor Austriei, Olandei şi Africii de Sud, însă va putea avea drept adversar una dintre reprezentativele Belarusului, Finlandei, Italiei, Letoniei, Poloniei, Slovaciei şi Ucrainei.

Cu excepţia Italiei, celelalte şase formaţii din grupa echipelor care nu sunt cap de serie vor disputa un tur preliminar. Cele trei echipe calificate din acest tur vor intra, împreună cu Italia, în urna adversarelor capilor de serie.

Tragerea la sorţi va avea loc de miercuri, de la ora 12.30.

Dacă vor câştiga întâlnirea din cadrul Grupei I, Victor Hănescu şi colegii săi vor juca, în septembrie 2010, în barajul pentru promovarea în Grupa Mondială. În caz contrar, ei vor juca pentru rămânerea în Grupa I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici