Echipa României va întâlni formaţia Cehiei, în sferturile de finală ale Cupei Federaţiei

Echipa României va întâlni, pe teren propriu, formaţia Cehiei, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei, s-a stabilit, miercuri, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la muzeul Federaţiei Franceze de Tenis de la Roland Garros.

313 afișări
Imaginea articolului Echipa României va întâlni formaţia Cehiei, în sferturile de finală ale Cupei Federaţiei

Echipa României va întâlni formaţia Cehiei, în sferturile de finală ale Cupei Federaţiei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Cehia este finalistă a ediţiei 2015 a Cupei Federaţiei, urmând a evolua împotriva Rusiei.

Întâlnirea România - Cehia va avea loc la 6-7 februarie 2016.

Cehia, Rusia, Italia şi Germania au fost capi de serie la tragerea la sorţi, Franţa, Olanda, România şi Elveţia au fost în urna a doua. Adversara României a fost stabilită de jucătoarea australiană Casey Dellacqua, care a efectuat tragerea la sorţi a întâlnirilor din Grupa Mondială. Tot ea a tras la sorţi şi gazda întâlnirii dintre România şi Cehia.

Viitoarele adversare ale româncelor reprezintă, după SUA, a doua cea mai de succes naţiune în Cupa Federaţiei, având în palmares opt titluri, ultimul cucerit în 2014. Echipa numărul 1 mondial, Cehia, urmaşa Cehoslovaciei, are în acest moment trei jucătoare în Top 15 WTA - Petra Kvitova (4), Karolina Pliskova (12) şi Lucie Safarova (13).

România a mai jucat o dată împotriva Cehoslovaciei, în 1980, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, când Virginia Ruzici, Lucia Romanov şi Florenţa Mihai au fost învinse, cu scorul de 2-1, de o echipă din care făceau parte Hana Mandlikova şi Renata Tomanova.

Meciurile din această fază (primele echipe sunt gazde) sunt următoarele:

România - Cehia;

Germania - Elveţia;

Franţa - Italia;

Rusia - Olanda.

Învingătoarea dintre România şi Cehia va juca în semifinale cu Germania sau Elveţia, iar învinsa va evolua în barajul pentru promovare/menţinere în Grupa Mondială.

România a ajuns între cele mai bune opt echipe din lume după ce a învins, în luna aprilie, la Montreal, echipa Canadei, cu scorul de 3-2.

România a participat ultima dată în Grupa Mondială în 1992, dar atunci evoluau 16 echipe în principala divizie a competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici