Echipa Sauber (ex-BMW) va folosi motoare Ferrari în CM din 2010

Echipa de Formula 1 Sauber, care a obţinut, joi, confirmarea participării în Campionatul Mondial din 2010, va folosi motoare Ferrari, a anunţat, vineri, patronul Peter Sauber.

7 afișări
Imaginea articolului Echipa Sauber (ex-BMW) va folosi motoare Ferrari în CM din 2010

Echipa Sauber (ex-BMW) va folosi motoare Ferrari în CM din 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom lucra cu Ferrari pentru motor şi transmisie. Problemele din ultimele săptămâni nu au influenţat în niciun fel dezvoltarea monopostului. BMW ne-a dotat cu mijloace suficiente pentru ca noi să ne continuăm activitatea. Suntem în grafic în ceea ce priveşte pregătirea monopostului Sauber-C29-Ferrari", a declarat Peter Sauber pentru agenţia germană de presă SID.

Peter Sauber a preluat, luna trecută, de la BMW echipa pe care el a cedat-o germanilor în 2005, în urma deciziei constructorului german de automobile de a se retrage din Formula 1 la finalul sezonului 2009.

Suma tranzacţiei nu a fost făcută publică. Peter Sauber a precizat, pentru SID, că este vorba de o sumă "suportabilă pentru el şi acceptabilă pentru BMW".

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a acordat echipei Sauber locul lăsat liber în Campionatul Mondial din 2010 prin retragerea constructorului nipon Toyota. "Am informat în scris echipa Sauber, ex BMW, că înscrierea sa în campionatul din 2010 a fost acceptată. Sauber va moşteni locul 13, cel al echipei Toyota, care s-a retras din Formula 1", a explicat FIA într-un comunicat.

În ceea ce priveşte piloţii echipei, Peter Sauber a precizat că s-a gândit să formeze un duo dintr-un pilot experimentat şi unul debutant. "Am primit multe CV-uri în ultimele săptămâni, dar a fost greu să începem negocierile fără a avea garanţia participării la CM", a amintit patronul echipei de F1.

Noua echipă nu are niciun pilot sub contract, după plecarea polonezului Robert Kubica la Renault şi după ce contractul germanului Nick Heidfeld a expirat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici