Ediţia a 13-a a Jocurilor Mondiale Special Olympics a început, sâmbătă, la Atena

Ediţia a 13-a a Jocurilor Mondiale destinate persoanelor cu dizabilităţi, Special Olympics, a început, sâmbătă seară, la Atena, la competiţie participând 7.500 de sportivi din 180 de ţări, conform organizatorilor.

107 afișări

Ceremonia de deschidere, cu tradiţionala defilare a delegaţiilor, a avut loc pe stadionul din centrul Atenei, care a găzduit în 1896 primele Jocuri Olimpice moderne. La eveniment au fost prezenţi şeful de stat grec Carolos Papoulias şi preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Jacques Rogge. A avut anunţată prezenţa la ceremonie şi fosta gimnastă Nadia Comăneci, alături de preşedintele organizaţiei Laureus, fostul atlet Edwin Moses.

Sportivii cu dizabilităţi se vor întrece, la Atena, până în data de 4 iulie, în 22 de discipline olimpice, între care se numără nataţia, atletismul, tenisul, gimnastica ritmică, fotbalul şi badmintonul.

Alături de sportivi, la competiţie sunt prezenţi şi 3.000 de antrenori şi membri ai stafurilor, 25.000 de voluntari şi 40.000 de membri ai familiilor concurenţilor.

Lansate în 1968, cu participarea a o mie de sportivi din 26 de state americane şi din Canada, şi recunoscute de CIO 20 de ani mai târziu, Jocurile Mondiale Special Olympics sunt organizate din doi în doi ani.

O treime din bugetul actualei ediţii este asigurat de Statul grec, care a pus la dispoziţie şi construcţiile realizate pentru Jocurile Olimpice din 2004, de la Atena. Comisia Europeană a contribuit, de asemenea, cu 10 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici