Ediţia din 2014 a Turului Franţei va începe la 5 iulie şi va acea cinci finişuri în ascensiune

Ediţia din 2014 a Turului Franţei va începe la 5 iulie, în Anglia, va acea cinci finişuri în ascensiune şi etape care vor conţine nouă sectoare de pavate, a anunţat, miercuri, la Paris, directorul cursei Christian Prudhomme cu ocazia prezentării traseului.

259 afișări
Imaginea articolului Ediţia din 2014 a Turului Franţei va începe la 5 iulie şi va acea cinci finişuri în ascensiune

Ediţia din 2014 a Turului Franţei va începe la 5 iulie şi va acea cinci finişuri în ascensiune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cursa va începe la Leeds (Anglia) şi se va încheia la 27 iulie pe bulevardul Champs-Elysees din Paris.

Ediţia cu numărul 101 a Turului Franţei va programa o singură etapă de contratimp, pentru prima dată după mai mult de jumătate de secol. Aceasta va avea loc în penultima zi de cursă, pe o distanţă de 54 de kilometri, între localităţile Bergerac şi Perigueux.

Primul final în ascensiune va avea loc în etapa a X-a, la Planche des Belles Filles, celelalte patru urmând să fie la Chamrousse şi Risoul (ambele în Alpi) şi Pla d'Adet şi Hautacam (ambele în Pirinei).

Traseul a fost prezentat în prezenţa câştigătorului din acest an, britanicul Chris Froome, dar şi a altor ciclişti precum Marcel Kittel, Alberto Contador, Mark Cavendish şi Thomas Voeckler.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici