Eduard Iordănescu: Demisia mea este şi un gest de solidaritate faţă de Marius Lăcătuş

Eduard Iordănescu a declarat, marţi, că decizia de a demisiona din funcţia de antrenor secund al echipei Steaua este un gest de solidaritate faţă de tehnicianul Marius Lăcătuş, precizând că îşi asumă responsabilitatea asupra rezultatelor slabe ale formaţiei roş-albastre.

42 afișări
Imaginea articolului Eduard Iordănescu: Demisia mea este şi un gest de solidaritate faţă de Marius Lăcătuş

Eduard Iordănescu: Demisia mea este şi un gest de solidaritate faţă de Marius Lăcătuş (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Decizia mea de a pleca de la Steaua este definitivă. De data aceasta demisia este cel mai bun lucru pe care puteam să îl fac. Consider că este şi responsabilitatea mea pentru că în ultimele opt luni am lucrat acolo zi de zi şi este un gest de solidaritate faţă de Marius Lăcătuş. Nu se poate să îşi asume responsabilitatea numai antrenorul principal. Eu am colaborat cu el şi e normal. Am mai avut o tentativă să plec o dată cu Ilie Dumitrescu, dar la insistenţele lui Marius am rămas. A fost şi oportunitatea de a merge la Galatasaray, dar am ales cu sufletul şi am rămas alături de Marius pentru că aveam o strângere de mână. Dar de data aceasta cred că a fost cea mai bună decizie să închei aici", a spus tehnicianul prezent, marţi, la cursul Pro organizat de Şcoala Federală de Antrenori din cadrul FRF.

Fostul secund este de părere că antrenorul Sorin Cârţu poate ajuta Steaua:

"Nea Sorin este un antrenor cu experienţă şi cu siguranţă poate să ajute la performanţa Stelei. Steaua este un club cu pretenţii care nu are răbdare. Se vrea performanţă, iar dacă nu merge, se schimbă. Cu toate că eu sunt de părere că un antrenor trebuie să aibă timp la dispoziţie, să poată să lucreze, să îşi pună în practică ideile. Deci e clar că e nevoie de continuitate. Să sperăm că odată cu numirea lui nea Sorin Cârţu va fi... Linişte nu va fi niciodată... Dar să sperăm că i se va acorda încredere şi poate să înceapă o reconstrucţie încă de anul acesta. Iar de anul viitor Steaua să se bată cu adevărat la titlu", a precizat tehnicianul.

Eduard Iordănescu susţine că sezonul nu este unul ratat pentru Steaua, având în vedere că nici în ultimii patru ani echipa nu a reuşit să facă performanţă:

"Acum că nu mai sunt la Steaua şi pot să comentez mai degajat. Încă din tur se pierduseră prea multe puncte şi lupta pentru titlu era foarte dificilă. Noi am crezut în continuare totuşi şi am încercat să îi facem şi pe jucători să creadă că şanse mai există. Dar şanse la titlu în acest moment... e foarte greu. Şi nu numai din cauza faptului că nu depinzi numai de tine, ci şi de contracandidate, dar nici jocul din ultima perioadă şi nici rezultatul din meciul cu Braşov nu sunt încurajatoare. Dar nu se poate spune că este un sezon ratat pentru Steaua. De ce? Ce a câştigat Steaua în ultimii 4-5 ani? Nu au fost performanţe, nu s-au câştigat trofee. Anul acesta Steaua poate să câştige un trofeu, Cupa României. Şi de asemenea poate duce o luptă până la final pentru locul doi în campionat, care aduce un baraj pentru Liga Campionilor. Aşa că nu poate fi numit an ratat. A, dacă în fiecare an s-ar fi câştigat cupa şi campionatul, da. Dar nu s-a întâmplat acest lucru", a explicat Iordănescu.

Fostul antrenor secund a menţionat că s-a simţit umilit la finalul meciului Steaua - FC Braşov încheiat cu scorul de 0-3:

"Sincer, m-am simţit umilit la finalul meciului cu Braşov. Asta am simţit. Eu prima oară când am pus piciorul în Ghencea a fost la 4-5 ani şi înţeleg foarte bine spiritul Stelei. De aceea am simţit o umilinţă. Tensiune în vestiar poate să fie acum după rezultatul cu FC Braşov. Dar grupul acum este mult mai unit decât a fost în tur. Asta pentru că atunci au fost schimbări la nivelul echipei cu plecări şi sosiri masive de jucători şi era normal ca grupul să nu fie chiar aşa de unit. Relaţiile nu se crează peste noapte", a precizat Eduard Iordănescu.

El a adăugat că gestul jucătorilor de a se aşeza în genunchi în faţa suporterilor la finalul partidei cu FC Braşov a fost unul de respect şi nu îi înţelege pe cei care l-au contestat:

"În semn de solidaritate cu jucătorii am făcut şi eu acest gest. Am văzut că a fost interpretat în toate felurile. A fost un gest spontan, de respect faţă de spectatorii care timp de 90 de minute au stat în frig şi au încurajat echipa chiar şi la 2-0 pentru adversari. Nu este un gest original, pentru că l-au făcut şi cei de la Bayern Munchen, iar presa internaţională l-a apreciat atunci. Nu înţeleg de ce nu ar fi apreciat şi la noi. Un gest urât ar fi fost ca jucătorii să întoarcă spatele şi să plece la cabine. A fost catalogată de unii ca o umilinţă, OK, a fost o umilinţă din partea noastră de zece secunde faţă de nişte oameni care s-au umilit aproape un campionat întreg. Pentru că rezultatele Stelei nu au fost cele pe care ei le aşteaptă", a afirmat tehnicianul.

Întrebat dacă a luat aceeaşi decizie cu Marius Lăcătuş, de a nu se mai întoarce niciodată la Steaua, Iordănescu a răspuns:

"Eu sunt la început de drum, am un viitor în faţă, nu pot să spun acum. Nu ştiu ce îmi oferă viitorul, încerc să îmi creez un drum. Am nişte principii pe care îmi construiesc o carieră şi pe care nu vreau să mi le încalc. Vom vedea ce va fi".

Eduard Iordănescu susţine că ar fi bine ca managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, să nu demisioneze din funcţie:

"Nu pot să răspund dacă pleacă sau nu. L-am simţit şi pe el destul de afectat. Ar fi însă bine să continue pentru că poate aduce un mare plus echipei", a mai precizat el.

Marius Lăcătuş a demisionat, luni, de la conducerea tehnică a echipei Steaua, a doua zi după eşecul suferit în faţa formaţiei FC Braşov, scor 0-3, în etapa a XX-a a Ligii I. Împreună cu el a demisionat şi antrenorul secund Eduard Iordănescu, iar Mihai Stoica a afirmat că va pleca în cazul în care la condcuerea tehnică a echipei va fi numit Sorin Cârţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici