Eduard Novak încearcă obstrucţionarea participării oamenilor la un miting de protest. Sindicat: „Asistăm aşadar la o manevră periculoasă, Novak riscând să intre în zona penală”

Eduard Novak încearcă obstrucţionarea participării oamenilor la un miting de protest, transmite Sindicatul Naţional Sport şi Tineret: „Asistăm aşadar la o manevră periculoasă, Novak riscând să intre în zona penală”.

532 afișări
Imaginea articolului Eduard Novak încearcă obstrucţionarea participării oamenilor la un miting de protest. Sindicat: „Asistăm aşadar la o manevră periculoasă, Novak riscând să intre în zona penală”

Eduard Novak încearcă obstrucţionarea participării oamenilor la un miting de protest. Sindicat: „Asistăm aşadar la o manevră periculoasă, Novak riscând să intre în zona penală”

„Eduard Novak simte că pierde mandatul de ministru al Sportului şi reacţionează necontrolat. Speriat de valul de nemulţumiri îndreptat împotriva sa după dezvăluirile publice făcute de sindicat, ministrul a transmis o adresă către unităţile subordonate şi federaţiile sportive naţionale prin care le-a cerut <să nu dea curs acestei provocări>, să nu răspundă invitaţiei la protest lansate de SNST”, potrivit unui comunicat de presă.

Sindicaliştii afirmă că „este pentru prima dată când un ministru încearcă obstrucţionarea participării oamenilor la un miting de protest”.

„Asistăm aşadar la o manevră periculoasă, Novak riscând să intre în zona penală, având în vedere că împiedicarea exercitării drepturilor sindicale face parte din delictele prevăzute în Codul Penal. Acuzaţiile lansate de Novak la adresa SNST ajung în zona absurdului: <Aşa cum ar trebui să ştie toată lumea, sindicatul nu a numit niciodată un ministru şi nu are atribuţii în a-i evalua activitatea>. SNST va protesta astăzi (joi - n.r.) în stradă, chiar dacă ministrul Sportului este deranjat de situaţie. Dreptul sindicatului de a protesta este unul fundamental şi parte a democraţiei noastre”, se arată în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici