Efectul finalei Europa League asupra Bucureştiului. Câţi bani vor cheltui fanii străini cu ocazia meciului

Găzduirea finalei Europa League, care va avea loc pe Naţional Arena (9 mai), cel mai important eveniment anunţat în acest an, va aduce peste 30 de milioane de euro în conturile hotelurilor, barurilor, restaurantelor, agenţiilor de turism, muzeelor şi taximetriştilor din Bucureşti, potrivit calculelor ZF, ce iau în considerare 30.000 de străini, ce vor cheltui în medie 1.000 de euro pe servicii.

591 afișări
Imaginea articolului Efectul finalei Europa League asupra Bucureştiului. Câţi bani vor cheltui fanii străini cu ocazia meciului

Efectul finalei Europa League asupra Bucureştiului. Câţi bani vor cheltui fanii străini cu ocazia meciului (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Reprezentanţii jucătorilor din turism subliniază că numărul străinilor care vor ajunge la meci în Bucureşti depinde foarte mult de echipele care se vor califica şi de notorietatea lor la nivel european.

Mircea Sandu declara că se aşteaptă să vină între 20.000 şi 40.000 de străini la Bucureşti cu ocazia meciului. Toate cele 20.000 de bilete destinate românilor pentru finala Europa League din 9 mai au fost vândute, potrivit Federaţiei Române de Fotbal.

"Această competiţie sportivă va pune oraşul Bucureşti pe harta Europei. Fotbalul este cel mai popular sport şi deci va atrage foarte mulţi turişti. Găzduirea acestui eveniment aduce imagine şi expunere Capitalei şi va lansa România pe piaţa de evenimente internaţionale. Vorbim de o rampă de lansare, care va trebui susţinută şi după acest eveniment", spune Lucian Marinescu, consultant în turism în cadrul companiei Trend Hospitality.

Citeşte mai multe despre efectele disputării finalei Europa League la Bucureşti pe www.prosport.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici