Egiptul a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni

Mii de egipteni au ieşit pe străzile din Cairo şi au dansat de bucurie, duminică seară, după victoria înregistrată de reprezentativa Egiptului în finala Cupei Africii pe Naţiuni, cu Ghana, scor 1-0.

14 afișări
Imaginea articolului Egiptul a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni

Explozie de bucurie la Cairo, după ce Egiptul a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni

Golul decisiv al meciului a fost marcat, în minutul 85, de Gedo, devenit noul erou al Egiptului. Niciodată titular şi totuşi cel mai bun marcator, Gedo este una din revelaţiile CAN-2010, deşi a ajuns la echipa naţională abia la sfârşitul anului 2009.

La finalul partidei, egipteni din toate zonele oraşului Cairo au ieşit pe străzi cu tobe şi petarde şi au dansat de bucurie, scandând: "Egipt, Egipt"

În Dokki, un cartier din centrul capitalei Egiptului, zeci de tineri au blocat circulaţia, cântând pentru a-şi împărtăşi bucuria cu şoferii din trafic. Televiziunile din Egipt au difuzat cântece patriotice.

La câteva minute după terminarea meciului, preşedintele egiptean Hosni Moubarak a adresat un mesaj de felicitări reprezentativei ţării sale.

Victoria Egiptului a fost sărbătorită şi în Gaza, de către mii de palestinieni care au ieşit pe străzi, cu drapele egiptene şi palestiniene.

Echipa naţională a Egiptului a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni, după ce a învins, duminică, la Luanda, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Ghanei, în finala competiţiei. După terminarea partidei, atacantul egiptean Mohamed Zidan a fost împiedicat de forţele de ordine să se apropie de suporteri pentru a-i saluta.

Naţionala Egiptului a intrat în istorie cu titlul obţinut duminică, al şaptelea din istorie, devenind prima echipă africană care a câştigat trofeul continental de trei ori consecutiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici