Elber: Ar fi o greşeală ca VfB Stuttgart să-l vândă pe Marica

Fostul internaţional brazilian Giovane Elber, unul dintre cei mai de succes fotbalişti străini care au evoluat în campionatul Germaniei, a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei Stuttgarter Zeitung, că "ar fi o greşeală" ca gruparea VfB Stuttgart să-l vândă pe atacantul Ciprian Marica.

10 afișări
Imaginea articolului Elber: Ar fi o greşeală ca VfB Stuttgart să-l vândă pe Marica

Elber: Ar fi o greşeală ca VfB Stuttgart să-l vândă pe Marica (Imagine:Mediafax Foto)

"Trebuie să i se acorde timp. Este absolul normal ca un jucător tânăr, care vine din străinătate să aibă nevoie de o bucată de timp pentru a se integra. aşa a fost şi la mine. Trebuie acceptat faptul că jucătorii au nevoie de un timp de acomodare, indiferent cât de mult au costat. Ar fi o greşeală ca Marica să fie vândut pentru că apoi ar putea «exploda» brusc în altă parte", a spus Elber, în vârstă de 35 de ani.

Fostul atacant brazilian, care a jucat 260 de meciuri în Bundesliga, înscriind 133 de goluri (41 pentru VfB Stuttgart), a vorbit şi despre Mario Gomez, cel mai în formă jucător de la campioana Germaniei. "Mario este grozav. Dă dovadă de sânge rece în faţa porţii, are un bun simţ al jocului şi este foarte puternic în dueluri. Este pe o pantă ascendentă şi sper să îl ţină mult timp de acum încolo. Îi va fi mai greu când adversarii îl vor cunoaşte mai bine şi îl vor putea bloca. Acum îi lipseşte experienţa, iar aceasta este cea mai importantă în fotbal. Cu cât joacă mai des, cu atât învaţă mai mult. Trebuie să joace, să joace, să joace şi va deveni mai bun la toate capitolele", a precizat Elber, care consideră că italianul Lua Toni este cel mai bun atacant din Bundesliga la ora actuală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici