Elena Rybakina, prima semifinalistă de la Indian Wells

Elena Rybakina s-a calificat joi în semifinalele turneului BNP Paribas Open, aceasta fiind prima sa apariţie în careul de aşi al unui turneu WTA Tour 1000. Ea a învins-o pe Karolina Muchova în trei seturi, după 2 ore şi 45 de minute de tenis.

446 afișări
Imaginea articolului Elena Rybakina, prima semifinalistă de la Indian Wells

lenarybakina, Instagram

Rybakina a obţinut o victorie cu 7-6 (4), 2-6, 6-4 în faţa sportivei din Cehia (76 WTA). Dar dacă nu ar fi fost o pereche de lovituri de dreapta greşite şi prost sincronizate în primul set, acest meci ar fi putut foarte bine să se termine în alt mod.

"A fost foarte greu astăzi", a declarat Rybakina în interviul de pe teren. "Nu am început atât de bine. Am fost un pic mai lentă decât de obicei. Karolina a jucat foarte bine. Şi apoi, în momentele importante, am jucat eu bine".

Rybakina, campioană în exerciţiu la Wimbledon şi finalistă la Australian Open, o va întâlni în semifinalele de vineri pe învingătoarea meciului dintre Iga Swiatek, numărul 1, şi Sorana Cirstea.

În ciuda condiţiilor grele care nu au fost favorabile jocului ei cu lovituri puternice, Rybakina şi-a găsit ritmul, după un start mai greu, revenind de la 2-4 şi 3-5 şi câştigând la tiebreak un prim set epuizant de 76 de minute, după ce a salvat, dar a şi ratat o minge de set.

Muchova a reuşit un set secund mult mai bun, pe care l-a condus cu avantaj de un break până la 2-5, după care a mai câştigat un game contra serviciului, ducând meciul în set decisiv. A fost primul set pierdut de Rybakina în acest an la Indian Wells.

În setul 3, Muchova a fost prima care a cedat un break, iar Rybakina a profitat de avantaj, valorificându-şi propriul serviciu şi mai apoi fructificând a treia minge de meci, pentru a pune capăt confruntării după 2 ore şi 45 de minute.

Muchova, aflată pe locul 76 în topul jucătoarelor din circuitul WTA, ar fi putut să devină doar a treia jucătoare clasată în afara Top 50 care ajunge în semifinale în lunga istorie a turneului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici