Elisabeta Lipă: La CM din acest an le vom avea şi cinci canotoare din generaţia mai în vârstă

Preşedintele FR Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că Viorica Susanu, Georgeta Andrunache, Aurica Bărăscu, Rodica Şerban şi Ioana Rotaru, care îşi anunţaseră retragerea după Beijing, vor participa la CM din acest an, în vederea pregătirii Jocurilor Olimpice de la Londra.

80 afișări
Imaginea articolului Elisabeta Lipă: La CM din acest an le vom avea şi cinci canotoare din generaţia mai în vârstă

Elisabeta Lipă: La CM din acest an le vom avea şi cinci canotoare din generaţia mai în vârstă (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Fetele de la lotul olimpic sunt în grafic. Ceea ce mă bucură este că doar la auzul stirilor că fetele «bătrâne», Susanu, Andrunache, Bărăscu, Rotaru şi Şerban, au de gând să revină pentru Jocurile Olimpice, automat li s-au aprins beculeţele şi au abordat cu o altfel de gândire pregătirea. Este clar că îşi doresc să facă parte din echipa pentru Jocurile Olimpice, ştiu că va fi o concurenţă foarte mare şi că trebuie să se auto-depăşească la fiecare antrenament. Cu siguranţă, pe cele mai în vârstă le vom vedea în acest an la Campionatele Mondiale", a spus Lipă.

Preşedintele FR Canotaj a precizat că cele cinci sportive se vor pregăti individual şi nu este nevoie ca acestea să participe la stagiile de pregătire ale lotului naţional. "Până atunci, având în vedere experienţa lor de la atâtea competiţii, nu se mai pune problema să fie legate de cantonamente la fel ca şi cele tinere. Ele se pregătesc pe cont propriu, fiecare ştie ce are de făcut, ştiu unde trebuie să ajungă şi astfel, pregătirea o abordează în felul lor", a adăugat Elisabeta Lipă.

Vineri, în Sala de Sport a Colegiului Tehnic Anghel Saligny, au avut loc Campionatele Naţionale la ergometru pentru seniori şi juniori. Elisabeta Lipă a declarat că această competiţie reprezintă o bună ocazie pentru testarea celor care fac parte din loturile naţionale: "Anul acesta am dorit ca acest campionat să aibă mai multă vizibilitate, iar cei mici să fie alături de cei mari. Loturile au coborât de la munte, unde se pregătesc de ceva timp. Ergometrul a fost baza de pregătire, în afară de alergare, deci acest instrument nu reprezintă o noutate pentru ei. Pentru noi, ca federaţie şi pentru antrenori, putem vedea dacă sportivii sunt în grafic".

Fosta campioană olimpică şi mondială a spus că aşteaptă ca recordul său de la ergometru să fie doborât de unul dintre sportivii români. "Recordul meu la ergometru încă nu a fost egalat. Aştept să răsară o sportivă care să-mi egaleze recordul. Astăzi, timpii au fost cam pe la şase minute şi 54 de secunde, iar timpul meu a fost de şase minute şi 39 de secunde", a afrimat Lipă.

Prezent la CN de ergometru, antrenorul lotului olimpic, Mircea Roman, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că elevele sale se află la început de pregătire şi le aşteaptă un sezon foarte greu, în care trebuie să obţină calificarea la JO de la Londra. "Suntem la începutul pregătirilor şi cred că fetele s-au descurcat bine. De acum încolo vom începe să ne pregătim şi pe apă. Pentru fetele din lot a fost o zi de testare, dar nu a fost chiar atât de importantă această competiţie de ergometru. Acest an este unul foarte greu. Este al treilea an din ciclul olimpic şi trebuie să calificăm cât mai mulţi sportivi pentru Jocurile Olimpice. Avem probele clasice în care ne vom lupta pentru medalii la mondiale, dar avem şi dorinţa de a califica şi o probă de vâsle, aşa cum am făcut la toate JO de până acum. Să sperăm că vom reuşi", a spus Roman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici