Elisabeta Lipă, nominalizată a treia oară pentru medalia "Thomas Keller"

Fosta canotoare Elisabeta Lipă a fost nominalizată de Federaţia Internaţională de Canotaj (FISA) pentru medalia "Thomas Keller", distincţie care se acordă în fiecare an pentru performanţe remarcabile obţinute în carieră.

35 afișări
Imaginea articolului Elisabeta Lipă, nominalizată a treia oară pentru medalia "Thomas Keller"

Elisabeta Lipă, nominalizată a treia oară pentru medalia "Thomas Keller" (Imagine: Meiafax Foto)

Lipă se află la cea de-a treia nominalizare pentru acest premiu, după cele din 2003 şi 2006. "Cariera din canotaj a Elisabetei Lipă i-a adus mult respect în România, pe care l-a folosit pentru a promova acest sport. Pentru Lipă, canotajul înseamnă şase ediţii ale Jocurilor Olimpice, prima la vârsta de 19 ani, iar ultima la 39 de ani. Cariera ei a fost un exemplu pentru mulţi tineri canotori", şi-a argumentat FISA decizia nominalizării fostei canotoare.

Ceilalţi canotori nominalizaţi în 2008 sunt canadianul Derek Porter, francezul Jean-Christophe Rolland, britanicul James Cracknell şi sportiva germană Katrin Rutschow-Stomporowski.

Medalia "Thomas Keller", considerată a fi echivalentul Oscarurilor pentru canotaj, este din aur de 18 carate. Această distincţie se acordă anual unui sportiv cu o carieră de excepţie, care a avut o contribuţie deosebită în canotaj, atât în calitate de competitor cât şi ca personalitate sportivă.

Printre deţinătorii medaliei nu se numără niciun sportiv român, dar pe lângă Elisabeta Lipă a mai fost nominalizată şi Constanţa Burcică, în 2007.

Câştigătorul medaliei "Thomas Keller" din acest an va fi anunţat pe data de 1 iunie, la ediţia de Cupă Mondială de la Lucerna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici