Elveţia - Cehia, scor 0-1, în grupa A la Euro-2008

Reprezentativa Cehiei a învins, sâmbătă, cu scorul de 1-0, echipa naţională a Elveţiei, într-un meci disputat la Basel, pe stadionul St. Jakob-Park, primul din grupa A şi de la turneul final al Campionatului European, în care unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Vaclav Sverkos.

27 afișări
Imaginea articolului Elveţia - Cehia, scor 0-1, în grupa A la Euro-2008

Elveţia - Cehia, scor 0-1, în grupa A la Euro-2008 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În prima repriză, Elveţia a dominat jocul şi şi-a creat mai multe ocazii de gol. În finalul primelor 45 de minute, reprezentativa Ţării Cantoanelor, organizatoare a Euro-2008 alături de Austria, l-a pierdut pe căpitanul Alexander Frei, care a părăsit terenul accidentat la genunchiul stâng, după ce a fost faultat de cehul Grygera. După ce a primit îngrijiri la marginea terenului, Frei a plecat la vestiare plângând şi cu o pungă cu gheaţă la genunchi. Potrivit primelor estimări, acesta ar fi suferit o leziune a ligamentelor.

Primul cartonaş galben al turneului a fost primit de elveţianul Ludovic Magnin, după o oră de joc, când l-a faultat pe cehul Sionko.

Cehul Vaclav Sverkos a marcat primul gol al turneului final în minutul 71 al întâlnirii. După o lovitură liberă pentru Cehia, elveţienii au reuşit să respingă în două rânduri, însă oaspeţii au recuperat, Sverkos, plecat de la limita ofsaidului, a primit la 16 metri şi l-a învins pe Benaglio cu un şut plasat.

În minutul 80, Elveţia a trecut pe lângă egalare, când Vonlanthen a trimis în transversală, după ce portarul Petr Cech a respins în faţă un balon şutat de Barnetta.

Elveţia: 1. Benaglio - 5. Lichtsteiner (22. Vonlanthen '75), 20. Muller, 4. Senderos, 3. Magnin - 19. Behrami (12. Derdiyouk '84), 8. Inler, 15. Fernandes, 16. Barnetta - 9. Frei (10. Yakin '46), 11. Streller. Antrenor: Jakob Kuhn.

Cehia: 1. Cech - 2. Grygera, 21. Ujfalusi, 22. Rozehnal, 6. Jankulovski - 4. Galasek - 7. Sionko (11. Vlcek '83), 14. Jarolim (5. Kovac '87), 3. Polak, 20. Plasil - 9. Koller (10. Sverkos '56). Antrenor: Karel Bruckner.

Cartonaşe galbene: Magnin '60, Vonlanthen '76, Barnetta '90+3.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Italia formată din Roberto Rosetti (central), Alessandro Griselli şi Paolo Calcagno (asistenţi). Rezervă a fost Stephane Lannoy (Franţa).

Al doilea meci din grupa A, Portugalia - Turcia, se va disputa la ora 21.45, la Geneva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici