Emil Săndoi: Reprezentativa Insulelor Feroe este o necunoscută pentru noi

Selecţionerul naţionalei de tineret, Emil Săndoi, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că nu cunoaşte prea multe detalii despre jocul reprezentativei similare din Insulele Feroe, împotriva căreia România va evolua în data de 6 iunie, în preliminariile Campionatului European.

51 afișări
Imaginea articolului Emil Săndoi: Reprezentativa Insulelor Feroe este o necunoscută pentru noi

Emil Săndoi: Reprezentativa Insulelor Feroe este o necunoscută pentru noi (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

"Ne interesează cele trei puncte din acest meci cu Insulele Feroe, dar, din păcate, adversarul este o necunoscută pentru noi, pentru că s-a întâmplat să nu primim dvd-ul cu echipa lor. Există un protocol la nivelul echipelor naţionale de a face schimb de dvd-uri cu meciuri, dar acesta nu a fost respectat de cei din Feroe. De fapt am primit un dvd dar cu jocurile generaţiei trecute ale echipei lor de tineret. Eu mizez pe valoarea jucătorilor noştri chiar dacă avem doar trei jucători care au evoluat la echipele de club", a spus Săndoi.

Selecţionerul naţionalei de tineret a precizat că partida dintre Insulele Feroe şi România se va disputa pe un teren sintetic, iar acest lucru reprezintă o problemă pentru formaţia sa. "Este o problemă şi faptul că vom juca pe teren sintetic în Feroe. Eu aş fi preferat să jucăm pe un gazon normal. Dată fiind această situaţie, am ales să intrăm în cantonament la Izvorani, pentru că acolo avem un teren sintetic pe care ne putem pregăti. Oricum, nu trebuie să tratăm meciul cu superficialitate, pentru că orice echipă mică ştie acum să se apere, iar nouă ne trebuie victoria. Trebuie să fim cât se poate de atenţi", a adăugat tehnicianul.

Emi Săndoi a spus că deja a discutat cu selecţionrul naţionalei de seniori a României, Răzvan Lucescu, care s-a interesat de situaţia fiecărui jucător de la echipa de tineret: "Am discutat cu Răzvan Lucescu de mai multe ori. Pe el l-a preocupat mai mult problema de la prima echipă, dar s-a interesat de fiecare jucător de la tineret. Noi, după fiecare acţiune, recomandăm câţiva jucători pentru prima echipă, iar Răzvan este în cunoştinţă de cauză, însă el este cel care decide cine poate face faţă şi la naţionala mare. Am început campania înainte de instalarea lui în funcţie, iar în primul meci am evoluat în sistemul 4-4-2 şi pentru că avem jucătorii de acest profil şi trebuia să fructificăm acest lucru. E posibil, de exemplu, cu Rusia, să jucăm în alt sistem".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici