Emmanuel Macron speră că îl va vedea pe Kylian Mbappe la Jocurile Olimpice de la Paris

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat vineri că speră ca starul lui PSG şi căpitanul echipei naţionale, Kylian Mbappe, să participe la Jocurile Olimpice de la Paris.

167 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron speră că îl va vedea pe Kylian Mbappe la Jocurile Olimpice de la Paris

Emmanuel Macron şi Kylian Mbappe după finala Cupei Mondiale din Qatar. Foto: Hepta/Mediafax Foto

"Sper că va putea juca la Jocurile Olimpice", a spus Macron când a fost întrebat de elevi în timpul unei vizite la o şcoală din capitala Franţei.

Mbappe şi-a exprimat în repetate rânduri dorinţa de a reprezenta Franţa la Jocurile Olimpice, însă Real Madrid a avertizat recent că nu va ceda niciun jucător pentru a participa la Jocurile Olimpice, relatează AFP.

Atacantul în vârstă de 25 de ani, câştigător al Cupei Mondiale din 2018, se află în prezent la Paris Saint-Germain, dar a declarat echipei din Ligue 1 că intenţionează să plece atunci când contractul său va expira la sfârşitul acestui sezon, Madrid fiind considerată destinaţia favorită.

Turneul olimpic de fotbal - care este destinat jucătorilor sub 23 de ani, cu trei jucători de vârstă superioară pentru fiecare echipă - nu se încadrează în calendarul FIFA pentru meciurile internaţionale, iar cluburile nu au obligaţia de a lăsa jucătorii să participe la competiţie.

Mbappe va conduce Franţa la Euro 2024, care se va desfăşura între 14 iunie şi 14 iulie în Germania.

Macron a mai declarat că va merge în Germania pentru semifinalele şi finala Euro 2024, în cazul în care Les Bleus vor ajunge acolo. "Voi merge dacă vom fi în semifinale sau în finală", a spus el, subliniind că finala de la Berlin cade de ziua naţională a Franţei, 14 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici