Emmanuel Macron va "încerca să facă presiuni" pentru ca Kylian Mbappé să rămână la PSG

Va mai juca Kylian Mbappé la Paris Saint-Germain în sezonul următor? În timp ce telenovela legată de viitorul său este reaprinsă, preşedintele Franţei Emmanuel Macron se implică. Acesta a declarat, citat de TF1 Info: "Voi încerca să fac presiuni" pentru ca el să rămână la PSG.

285 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron va "încerca să facă presiuni" pentru ca Kylian Mbappé să rămână la PSG

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Povestea contractului lui Kylian Mbappe a ajuns la cele mai înalte niveluri ale statului francez. În momentul în care Kylian Mbappé părea să se îndrepte spre o vară liniştită înaintea unui nou sezon la Paris Saint-Germain, problema viitorului său a fost relansată. Actualul său contract, care îl leagă de clubul din capitală până în iunie 2024, îi permitea să activeze încă un an la PSG. Într-o scrisoare trimisă luni, căpitanul "Les Bleus" i-a informat pe conducătorii parizieni de dorinţa sa de a nu activa acest an suplimentar.

Kylian Mbappé ar putea, aşadar, să părăsească liberde contract pe Paris Saint-Germain în vara anului viitor, fără nicio taxă de transfer, cu excepţia cazului în care campioana Franţei va decide să-l vândă în următoarele săptămâni. O posibilitate care nu a fost luată în calcul în ultima vreme nici pe Parc des Princes şi... nici la Palatul Élysée.

Aflat miercuri în vizită la târgul VivaTech, Emmanuel Macron a fost întrebat despre viitorul starului parizian de către un tânăr suporter al PSG care purta tricoul lui Mbappé. "Nu am nicio idee", a răspuns preşedintele Republicii. "Dar voi încerca să fac presiuni" pentru ca el să rămână la Paris, a continuat şeful statului.

În timp ce speculaţiile privind o plecare au luat amploare în ultimele zile, Kylian Mbappé a fost categoric că va fi parizian în sezonul următor. Într-un tweet publicat marţi, numărul 10 al Les Bleus a declarat că va "continua sezonul viitor la PSG", unde este "foarte fericit". Comentariile sale au fost reluate miercuri în La Gazzetta dello Sport: "Sunt fericit să rămân la Paris în sezonul următor. Nu am cerut să fiu vândut sau să merg la Real Madrid".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici