Emoţie în Argentina înaintea "meciului vieţii", finala Cupei Mondiale

Reprezentativa Argentinei joacă în această seară cu Germania "meciul vieţii sale", finala Cupei Mondiale din Brazilia, şi visează la glorie, în timp ce întreaga ţară, "emoţionată şi nerăbdătoare" vorbeşte doar despre acest subiect.

259 afișări
Imaginea articolului Emoţie în Argentina înaintea "meciului vieţii", finala Cupei Mondiale

Emoţie în Argentina înaintea "meciului vieţii", finala Cupei Mondiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Meciul vieţii lor", a titrat duminică jurnalul Ole, menţionând că "tensiunea se simte la toţi argentinienii, chiar dacă alţii vor fi pe teren".

Prima pagină a jurnalului Ole îi este consacrată vedetei Lionel Messi, fotbalist prezentat într-o fotografie în faţa imaginii statuii lui Iisus din Rio de Janeiro, cu mesajul: "Îi cer doar lui Dumnezeu".

Cotidianul La Nacion a rezervat de asemenea prima pagină naţionalei argentiniene şi "viselor sale de glorie". "Triumful este aici, foarte aproape, mai aproape ca niciodată în ultimii 24 de ani", notează jurnalul din Argentina.

Pentru Pagina 12, meciul de la Rio de Janeiro reprezintă "visul unei finale fericite", după cea pierdută în faţa aceleiaşi adversare în 1990, în Italia.

Finala Cupei Mondiale este aşteptată cu înfrigurare de milioane de argentinieni.

"Din superstiţie, voi purta un tricou pe care nu l-am mai spălat de la începutul Cupei Mondiale şi pe care l-am avut pe mine la toate meciurile, de la prima partidă, cu Bosnia-Herţegovina", a afirmat Martin Gonzalez, un inginer în vârstă de 35 de ani.

Pe reţelele de socializare sunt nenumărate mesaje de încurajare pentru echipa Argentinei.

"Nu am aşteptat niciodată atât de mult o duminică", a notat @FedeStern02, iar @EmaGalati a menţionat: "Nu am putut să dorm şi doar nu eu joc".

"Trăiesc orele dinaintea meciului cu speranţă, emoţie şi nelinişte. Pentru Argentina este cel mai important să reuşească, nu doar la nivel fotbalistic, ci şi ca ţară", a afirmat şi German Vasquez, un agent imobiliar în vârstă de 33 de ani.

Magazinele din mai multe zone rezidenţiale din Buenos Aires şi-au anunţat clienţii că vor închide la ora locală 14.00 (17.00 GMT) pentru ca angajaţii să poată urmări finala Cupei Mondiale alături de familiile lor.

Autorităţile din Buenos Aires au anunţat că s-au instalat ecrane uriaşe suplimentare în piaţa San Martin şi în parcul Centenario. În toată ţara se vor afla locuri de întâlnire pentru fani, unde vor fi concentrate şi forţe de ordine pentru evitarea incidentelor.

"Acolo unde vor fi ecrane vor fi mai mulţi poliţişti, o atenţie deosebită urmând să se acorde zonelor piaţei San Martin şi parcului Centenario", a declarat un reprezentant al poliţiei federale.

La Guaymallen, Gualeguaychu, Belen, Lanus şi în alte oraşe, părinţi şi copii au avut organizate diverse activităţi (piese de teatru, ateliere muzicale, turnee de fotbal) încă de dimineaţă în vederea finalei Cupei Mondiale.

Autorităţile din Buenos Aires au anunţat că timp de câteva ore circulaţia maşinilor în centrul oraşului va fi întreruptă.

Finala Cupei Mondiale, Germania - Argentina, va avea loc, în această seară, de la ora 22.00, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici