Eric Abidal a revenit într-un meci oficial după 406 zile

Fotbalistul echipei FC Barcelona, Eric Abidal, a revenit pe teren într-un meci oficial, sâmbătă seară, în partida cu Real Mallorca, scor 5-0, la 406 zile de când a evoluat ultima dată într-un astfel de joc, informează site-ul oficial al clubului catalan.

181 afișări
Imaginea articolului Eric Abidal a revenit într-un meci oficial după 406 zile

Eric Abidal a revenit într-un meci oficial după 406 zile

"Eric Abidal are inimă de luptător. În această sâmbătă, 6 aprilie 2013, internaţionalul francez a revenit în competiţie după o îndelungată recuperare după un transplant. Abidal şi-a împlinit visul de a reveni pe teren, la partida FC Barcelona - Real Mallorca. Francezul a intrat în locul lui Gerard Pique şi a jucat ultimele 20 de minute ale partidei. Au trecut 406 zile de când jucătorul evoluase ultima dată într-un meci oficial. Ultima sa partidă cu FC Barcelona data din 26 februarie 2012, un meci cu Atletico Madrid, iar câteva zile mai târziu, în 29 februarie, el jucase într-un amical Franţa - Germania", se arată pe site-ul grupării spaniole.

Potrivit AFP, Abidal a fost aplaudat de public şi ovaţionat în minutul 70, când a intrat în joc. La finalul partidei, el a apărut în faţa camerelor de luat vederi cu un tricou cu un mesaj de mulţumire pentru vărul său, care i-a donat o parte din ficat. "Este un moment special pentru mine. Îi mulţumesc înainte de toate vărului meu, deoarece fără ajutorul lui nu aş fi fost aici astăzi. Se poate să fiu un exemplu pentru cei care luptă cu ce am luptat eu, dar fără voinţa mea. Însă dacă pot să îi ajut pe acei oameni, o voi face fără să ezit", a declarat Eric Abidal.

Lumea sportului a fost încântată de revenirea lui Abidal, iar pe reţelele de socializare au fost postate numeroase mesaje de felicitare adresate francezului. "Ce bucurie, revenirea lui Abidal pe teren", a notat pe Twitter fotbalistul echipei Atletico Madrid, Radamel Falcao.

"Abidal, după 402 zile! Ce bucurie. Bravo Abi", a scris şi pilotul Aleix Espargaro (MotoGP).

Golurile formaţiei FC Barcelona în partida de sâmbătă au fost marcate de Fabregas '20, '37, '46 şi Sanchez '22, '39.

Operat iniţial la 10 aprilie 2011 pentru înlăturarea unei tumori la ficat, Abidal a fost supus în aprilie 2012 unui transplant de ficat. La sfârşitul lunii decembrie, jucătorul a revenit la antrenamente. El a mai petrecut apoi câteva zile în spital pentru noi investigaţii, iar la începutul lunii februarie a început din nou să se antreneze. La 21 februarie, medicii echipei catalane l-au declarat apt de joc.

Francezul a jucat, la 19 martie, într-un meci amical pentru echipa a doua a FC Barcelona, care a întâlnit gruparea franceză Istres.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici