Eric Boullier va fi director de competiţii la McLaren

Fostul conducător (team principal) al echipei Lotus-Renault Eric Boullier va fi, începând din 3 februarie, director de competiţii la McLaren-Mercedes, a anunţat, miercuri, team-ul britanic.

56 afișări
Imaginea articolului Eric Boullier va fi director de competiţii la McLaren

Eric Boullier (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Vineri, a fost anunţată demisia francezului din funcţia de team principal al echipei Lotus-Renault, iar presa interanţională a speculat încă de atunci că el va trece la McLaren, chiar pe postul similar, ocupat de Martin Whitmarsh. Însă acesta din urmă nu fost menţionat în comunicatul echipei, urmând să fie înlocuit cu o altă persoană.

Funcţia de team principal ar urma să dispară în noua structură organizatorică gândită de Ron Dennis, care a revenit în acest an în fruntea grupului McLaren, a scris autosport.com. Atribuţiile de conducător al echipei de Formula 1 vor fi preluate de CEO McLaren Racing, iar persoana care va ocupa acest post va fi anunţată în curând. Numele cel mai vehiculat pentru acest rol este cel al lui Ross Brawn, care a a părăsit Mercedes la finalul lui 2013.

Boullier a reuşit să obţină performanţe remarcabile la Lotus în condiţiile unor constrângeri financiare importante. El va fi numărul 3 în echipa de la Woking, după preşedintele McLaren Group, Ron Dennis, şi după viitorul CEO, funcţie ce a fost îndeplinită până la finalul lui 2013 tot de Whitmarsh şi este ocupată interimar de Jonathan Neale, directorul executiv.

Martin Whitmarsh a devenit team principal la McLaren în martie 2009, dar sub conducerea sa a doua cea mai titrată echipă din istorie, după Ferrari, nu a avut rezultatele aşteptate. Sezonul 2013 a fost un eşec pentru britanici, cel mai slab după 1980. McLaren a ocupat locul 5 în clasamentul constructorilor, în urma Lotus, iar Jenson Button şi Sergio Perez s-au situat pe poziţii modeste în ierarhia piloţilor, locul 9, respectiv 11.

Din acest an, Ron Dennis, fost team principal între 1982 şi 2009, a revenit la conducerea grupului McLaren şi a anunţat schimbări importante în structura echipei.

Schimbările au început în rândul piloţilor, mexicanul Sergio Perez fiind înlocuit de debutantul danez Kevin Magnussen, şi vor continua şi la nivelul motorizării monoposturilor. Din 2015, maşinile McLaren vor fi propulsate de motoare Honda, în loc de Mercedes. De asemenea, este vehiculată revenirea dublului campion mondial Fernando Alonso, acum la Ferrari, tot din 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici