Erling Haaland doboară un nou record în Premier League

Erling Haaland a devenit cel mai rapid jucător care a ajuns la 20 de goluri în Premier League, după ce a marcat miercuri seara două goluri în victoria lui Man City cu 3-1 pe terenul lui Leeds.

310 afișări
Imaginea articolului Erling Haaland doboară un nou record în Premier League

Erling Haaland doboară un nou record în Premier League

Norvegianul a fost într-o dispoziţie excelentă pe Elland Road, marcând doar două din cele cinci ocazii pe care le-a avut.

Cu toate acestea, reuşitele sale au fost suficiente pentru a atinge pragul de 20 de goluri în ceea ce a fost doar a 14-a apariţie în Premier League.

Înaintea lui Haaland, recordul anterior i-a aparţinut lui Kevin Phillips, care a avut nevoie de doar 21 de meciuri în sezonul 1999/2000 pentru a atinge pragul de 20 de goluri, pentru Sunderland.

În comparaţie, căpitanul naţionalei Angliei, Harry Kane, a avut nevoie de 40 de meciuri pentru a înscrie al 20-lea său gol în Premier League.


Top Cele mai puţine meciuri necesare pentru a înscrie 20 de goluri în Premier League (conform Opta).

Erling Haaland - 14
Kevin Phillips - 21
Andrew Cole - 23
Ruud van Nistelrooy - 26
Diego Costa - 26
Tony Yeboah -26
Fernando Torres -27
Alan Shearer - 29
Sergio Aguero - 30


După meci, Pep Guardiola, antrenorul lui Man City, l-a lăudat pe Haaland, deşi a recunoscut că ar fi trebuit să marcheze mai mult pe Elland Road.

"Suntem încântaţi de cât de umil este el", a declarat Guardiola pentru Amazon Prime după meci. "A marcat o mulţime de goluri, dar ar fi putut marca mai multe. Ne-a ajutat foarte mult.

"Este un tip excepţional cu etica sa de muncă şi profesionalismul său. Este o mare ameninţare pentru adversarii noştri".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici