EURO 2012: Del Bosque se gândeşte deja la preliminariile pentru CM. "Acum ştim că Franţa poate fi învinsă"

Selecţionerul Spaniei, Vicente Del Bosque, a declarat sâmbătă seară, după calificarea în semifinalele Euro-2012 în urma victoriei, cu scorul de 2-0, din meciul cu Franţa, că elevii săi au dominat jocul şi că acum ştie că francezii, adversari în preliminariile CM-2014, pot fi învinşi.

127 afișări
Imaginea articolului EURO 2012: Del Bosque se gândeşte deja la preliminariile pentru CM. "Acum ştim că Franţa poate fi învinsă"

EURO 2012: Del Bosque se gândeşte deja la preliminariile pentru CM. "Acum ştim că Franţa poate fi învinsă" (Imagine: AFP - MediafaxFoto)

"Consider că per ansamblu am dominat jocul, Franţa aproape că nu a avut ocazii de gol. Însă chiar şi aşa trebuie multă stăpânire pentru a juca împotriva unor astfel de echipe. Nu m-a surprins aşezarea Franţei. Cred că francezii au avut motive să fie precauţi, pentru că ştiau că pe stânga avem doi jucători foarte buni: Iniesta şi Alba. De altfel, ei au reuşit să îl incomodeze considerabil pe Iniesta. La acest nivel, sferturile de finală ale unei mari competiţii, nu există meciuri uşoare. Însă este pozitiv faptul că acum ştim că această echipă poate fi învinsă, în perspectiva preliminariilor Cupei Mondiale. Din acest punct de vedere a fost un test pozitiv. Astăzi am terminat meciul foarte obosiţi. Acum vom încerca să ne recuperăm bine. Este adevărat că 24 de ore de recuperare mai puţin faţă de Portugalia reprezintă un mic handicap. În plus, avem de suferit din cauza vremii: aceste călduri mari din această perioadă ne-au creat probleme", a spus Del Bosque.

Reprezentativa Spaniei, deţinătoarea trofeului, s-a calificat în semifinalele Campionatului European din Polonia şi Ucraina, după ce a învins, sâmbătă seară, la Doneţk, cu scorul de 2-0 (1-0), naţionala Franţei, în sferturile de finală ale competiţiei.

Ambele goluri ale spaniolilor au fost marcate de Xabi Alonso, în minutele 19 şi 90+1, al doilea dintr-un penalti acordat pentru un fault în careu al lui Reveillere la Pedro.

Naţionala Spaniei va întâlni în semifinale, miercuri, tot la Doneţk, echipa Portugaliei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici