EURO-2012: MAE a confirmat că un cetăţean român a fost spitalizat la Lvov. Bărbatului i-a fost furat echipamentul foto

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX, că un cetăţean român a fost spitalizat la Lvov, ca urmare a unor contuzii suferite într-o altercaţie, şi a precizat că acesta va avea nevoie de încă 3-4 zile de spitalizare.

154 afișări
Imaginea articolului EURO-2012: MAE a confirmat că un cetăţean român a fost spitalizat la Lvov. Bărbatului i-a fost furat echipamentul foto

EURO-2012: MAE confirmă că un cetăţean român a fost spitalizat la Lvov 9Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ministerul a răspuns solicitării MEDIAFAX, după ce agenţia France Presse a scris, joi, că un fotograf de presă român, aflat în Ucraina pentru Campionatul European de fotbal, a fost spitalizat după ce a fost atacat, la Lvov, de un grup de persoane care i-a furat echipamentul.

"Consulatul General al României la Cernăuţi a fost informat de către autorităţile ucrainene cu privire la faptul că cetăţeanul român la care faceţi referire a fost spitalizat în cursul dimineţii de 13 iunie 2012, în oraşul Lvov din Ucraina, ca urmare a contuziilor suferite într-o altercaţie. Consulul României la Cernăuţi a luat legătura cu reprezentanţii spitalului în care se află internat cetăţeanul român, pentru a obţine informaţii cu privire la starea acestuia de sănătate. Din discuţie a reieşit că au fost efectuate o serie de investigaţii, cetăţeanul român este într-o stare stabilă, dar va necesita încă 3-4 zile de spitalizare. Consulatul General al României la Cernăuţi menţine legătura cu reprezentanţii spitalului şi este pregătit să acorde asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii", se arată în comunicatul MAE.

Potrivit AFP, care citează poliţia ucraineană, incidentul a avut loc miercuri, cu câteva ore înainte de meciul Danemarca - Portugalia. Bărbatul, colaborator al unui cotidian din România, i-a întâlnit pe agresorii săi într-o cafenea, la scurt timp după sosirea sa la Lvov. Aceştia i-au propus o vizită în oraş şi l-au atacat într-un parc, furându-i echipamentul.

Poliţia a deschis o anchetă pentru furt şi încearcă să îi găsească pe agresori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici