EURO 2012: Platini vede o finală Spania - Germania

Michel Platini, preşedintele UEFA, a declarat, luni, că vede o finală "Spania - Germania" la Euro-2012, în 1 iulie, la Kiev.

236 afișări
Imaginea articolului EURO 2012: Platini vede o finală Spania - Germania

Michel Platini (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Spania are un stil, un sistem în care nu se pune problema oboselii, ei fac mingea să alerge, mingea este obosită, ei nu", a spus Platini.

"Eliminarea Olandei arată că Euro-2012 este o competiţie mai dificilă decât Cupa Mondială (olandezii sunt vicecampioni mondiali), am fost dezamăgit de Olanda. Şi eliminarea Rusiei a fost o surpriză negativă", a spus Platini.

În schimb, şeful UEFA este surprins plăcut de Italia: "Italienii joacă ofensiv", a spus el, înainte de a glumi: "Este incredibil, la meciul contra Croaţiei, ei conduceau cu 1-0 şi croaţii au revenit. Este contra religiei în Italia acest lucru, deoarece după cum zice papa, religia în Italia este: «când conduci cu 1-0 este imposibil ca adversarul să revină». Este bine că selecţionerul Cesare Prandelli îi face să joace".

El a mai lăudat şi Ucraina, care a jucat bine cu Suedia, dar şi echipa Danemarcei, care a fost "foarte aproape de sferturi".

"Am vrut să merg pe toate stadioanele din Ucraina şi Polonia în primul tur, dar nu am putut să văd toate echipele, aşa că mi-am ales două de la începutul turneului pe care să le văd în sferturi, Germania şi Anglia, deocamdată am reuşit pe jumătate", a mai spus Platini.

Germania s-a calificat, duminică seară, în sferturile de finală ale Euro-2012, unde va întâlni Grecia. Pentru Anglia, calificarea se joacă marţi, în faţa Ucrainei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici