Euro 2012: Polonia - Rusia, cea mai mare provocare pentru poliţia poloneză

Pregătirile pentru meciul Polonia - Rusia, programat marţi, la Varşovia, reprezintă cea mai mare provocare pentru poliţia poloneză, din cauza temerilor privind eventualele incidente, a declarat ministrul Jacek Cichocki.

371 afișări
Imaginea articolului Euro 2012: Polonia - Rusia, cea mai mare provocare pentru poliţia poloneză

Euro 2012: Polonia - Rusia, cea mai mare provocare pentru poliţia poloneză (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Pregătirile pentru meciul de mâine constituie cea mai mare provocare pentru serviciile de ordine din capitală. Situaţia şi eventualele ameninţări vor fi analizate în permanenţă", a spus ministrul polonez de Interne.

Mii de fani ruşi vor defila, marţi după-amiază, către Stadionul Naţional. "Sperăm că scenariile pesimiste nu se vor concretiza, cum nu s-a întâmplat nici ieri", la manifestaţia organizată în amintirea catastrofei aeriene în care şi-a pierdut viaţa preşedintele polonez Lech Kaczynski, în 2010, a precizat Cichocki.

O delegaţie a echipei ruse de fotbal la Euro-2012 a depus duminică dimineaţă o jerbă în faţa Palatului prezidenţial din Varşovia, în memoria preşedintelui Lech Kaczynski, care a murit la 10 aprilie 2010 într-un accident de avion la Smolensk, în Rusia. Preşedintele federaţiei ruse Serghei Fursenko şi selecţionerul Dick Advocaat au ţinut un moment de reculegere în faţa unei plăci comemorative puse pe un zid al sediului preşedinţiei.

Meciul Polonia - Rusia, din grupa A de la Campionatul European de fotbal, este unul aşteptat cu tensiune, din cauza conflictelor istorice dintre cele două ţări şi a huliganilor ruşi, care au provocat deja incidente vineri, când s-a disputat partida de deschidere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici