EURO-2012: SĂRBĂTOARE la Atena după calificarea GRECIEI în sferturile de finală ale competiţiei

Mii de greci au ieşit pe străzile capitalei Atena şi ale altor oraşe importante din Grecia, sâmbătă seară, pentru a sărbători calificarea naţionalei lor în sferturile de finală ale Campionatului European din Polonia şi Ucraina.

383 afișări
Imaginea articolului EURO-2012: SĂRBĂTOARE la Atena după calificarea GRECIEI în sferturile de finală ale competiţiei

Euro-2012: Sărbătoare la Atena după calificarea Greciei în sferturile de finală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe străzile din Grecia, ţară afectată de o teribilă criză economică, nu s-a mai sărbătorit astfel din 2004, an în care naţionala elenă a câştigat Campionatul European.

Numeroşi greci s-au strâns în principalele pieţe şi parcuri ale ţării, unde meciul dintre Grecia şi Rusia, scor 1-0, a fost difuzat pe ecrane uriaşe. Strigăte de bucurie au însoţit golul căpitanului Giorgos Karagounis, spre finalul primei reprize. La finalul meciului, fanii au putut urmări şi interviuri cu preferaţii lor.

La Varşovia, bucuria grecilor contrasta cu tristeţea fanilor ruşi. "Sunt fericit, a fost un meci foarte frumos", a spus la ieşirea de pe Stadionul Naţional Christofer Mandalis, un grec din Salonic.

Michalis Papadopoulos, un student, consideră că victoria aduce linişte Greciei: "Situaţia Greciei nu este bună. Mulţi oameni sunt trişti dar în această noapte suntem fericiţi".

"Mâine (n.r. - duminică) au loc alegerile, dar nimeni un se gândeşte la asta. Ne gândim doar la următorul meci", a spus şi Teo Vogdanos, chef la un restaurant cu specific elen din Varşovia.

De cealaltă parte, Piotr, un suporter rus, nu ezită să îşi critice naţionala. "Este foarte simplu: cine nu ştie să joace pierde. Nu e niciun mister".

"S-a terminat. Plecăm acasă, ca de fiecare daăt. Echipa noastră nu ştie să joace. 4-1 cu Cehia a fost o întâmplare", a constatat cu tristeţe şi Igor Goşkov, fan venit de la Ekaterinburg.

Reprezentativa Greciei a învins, sâmbătă, la Varşovia, cu scorul de 1-0 (1-0), naţionala Rusiei, în ultima etapă a grupei A de la Campionatul European din Polonia şi Ucraina, şi s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei. Unicul gol al partidei a fost marcat de Karagounis, în minutul 45+2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici