Euro-2012: Suporterii ruşi îi acuză pe stewarzi, după incidentele de la meciul Rusia - Cehia

Preşedintele Asociaţiei Suporterilor Ruşi, Alexander Shprygin, a declarat că stewarzii au provocat incidentele de vineri, de la finalul meciului câştigat de Rusia în faţa Cehiei, scor 4-1, la Wroclaw, în grupa A de la Campionatul European.

279 afișări
Imaginea articolului Euro-2012: Suporterii ruşi îi acuză pe stewarzi, după incidentele de la meciul Rusia - Cehia

Euro-2012: Suporterii ruşi îi acuză pe stewarzi, după incidentele de la meciul Rusia - Cehia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După incidentul privind aruncarea fumigenei, patru stewarzi au venit în tribuna ocupată de suporterii ruşi şi au încercat să reţină un fan care era nevinovat. Stewarzii au fost violenţi şi i-au insultat pe suporterii noştri. Fanii noştri i-au avertizat o dată, de două ori... În general, suporterii noştri nu permit ca un fan nevinovat să fie arestat. După aceea, suporterii noştri au părăsit stadionul în mod organizat", a explicat Shprygin.

El a precizat că regretă faptul că a fost aruncată o fumigenă pe teren.

UEFA a deschis, sâmbătă, o procedură disciplinară împotriva Rusiei, din cauza comportamentului fanilor la meciul cu Cehia, scor 4-1, disputat la Wroclaw, în grupa A de la Campionatului European. În urma vizionării imaginilor de la partida de vineri, s-a constatat că suporterii ruşi au avut un comportament necorespunzător, au aruncat cu diverse obiecte şi au desfăşurat bannere interzise.

Poliţia locală a anunţat că doi suporteri ruşi, un bărbat şi o femeie, au primit interdicţie de a intra pe stadioanele din Polonia timp de doi ani, pentru că "nu au respectat" serviciile de ordine la partida de la Wroclaw.

Alţi patru suporteri ruşi erau în detenţie, duminică, la Wroclaw, pentru că au participat la o încăierare la un restaurant din oraş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici