EURO U21: Prezentarea grupei din care face parte naţionala României

UEFA Under 21 Championship e găzduit de România şi Georgia, ţara noastră organizând partide la Cluj-Napoca şi Bucureşti. Marţi seara a avut loc tragereala sorţi România U21 aflându-şi adversarele din grupă pentru turneul final UEFA Under 21 Championship.

385 afișări
Imaginea articolului EURO U21: Prezentarea grupei din care face parte naţionala României

EURO U21: Prezentarea grupei din care face parte naţionala României

Turneul final are loc anul viitor în perioada 21 iunie – 8 iulie, iar în loturi pot fi prezenţi fotbalişti născuţi începând cu 1 ianuarie 2000.

România face parte din grupa B, alături de Spania, Croaţia şi Ucraina şi va disputa toate cele 3 partide pe Stadionul Steaua.

Celelalte meciuri din grupa României se joacă tot în Capitală, pe Stadionul Giuleşti. Primele două clasate din grupă se califică în sferturile de finală.

Site-ul oficial al Federeaţie Române de Fotbal oferă prezentarea succintă a celor 3 adversare din grupa B

Spania

Cea mai puternică reprezentativă U21 din punct de vedere istoric, la egalitate cu Italia în ce priveşte palmaresul all-time, Spania se mândreşte cu 5 titluri europene.

S-a calificat la ediţia 2023 dominând autoritar o grupă din care au mai făcut parte Slovacia, Irlanda de Nord, Malta sau Lituania: 8 meciuri şi tot atâtea victorii, 37 de goluri marcate şi numai 5 primite.

Selecţionerul Luis de la Fuentes se află pe banca reprezentativei din anul 2018 şi are la dispoziţie şi de data aceasta o generaţie formidabilă, în care se remarcă fotbalişti de la cele mai importante cluburi din La Liga, dar şi vedete în devenire de la Manchester City (Sergio Gomez) sau Tottenham (Gil).

În partida amicală disputată luna trecută în ţara noastră, ibericii au învins România cu 4-1, goluri marcate de Miculescu pentru tricolori, respectiv Abel Ruiz (Braga) şi Rodrigo Riquelme (Girona, împrumutat de Atletico Madrid), cu câte două reuşite pentru oaspeţi.

Croaţia

Sfert-finalistă la ultimul European, disputat în 2021 şi găzduit de Ungaria şi Slovenia, reprezentativa croată se află la a patra participare. S-a calificat în urma unui baraj plin de suspans, în care a reuşit să elimine Danemarca după 1-2 şi 2-1, câştigând biletele pentru turneul final în urma penalty-urilor.

Fostul fundaş Igor Biscan este selecţionerul Croaţiei U21 încă din 2019 şi se bucură de o generaţie în care se află atât reprezentanţi talentaţi ai campionatului intern, din pepinierele cluburilor de tradiţie Dinamo Zagreb ori Hajduk Split, cât şi tineri cu mare potenţial din primele eşaloane ale Germaniei sau Austriei.

Ucraina

Revine la EURO U21 după mai bine de un deceniu de absenţă, în continuarea celor două prezenţe de până acum, dintre care ediţia 2006 a fost remarcabilă: finală pierdută cu Olanda.

Ucrainenii se bazează pe produsele de talent ale lui Şahtior Doneţk şi Dinamo Kiev, în principal, fotbalişti care au obţinut calificarea după un loc 2 în grupa cu Franţa, Serbia, Insulele Feroe, Macedonia de Nord şi Armenia.

Ulterior, la baraj, croaţii au eliminat Slovacia cu 3-0 la returul disputat în Polonia, după 2-3 în prima manşă, acasă la slovaci.

Fost internaţional important pentru Ucraina, selecţionerul Ruslan Rotan se află din 2019 la cârma acestei reprezentative.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici