Europa Conference League – PAOK şi Răzvan Lucescu neînvinşi în grupe. Echipele calificate

Lista echipelor care se califică în fazele eliminatorii ale Europa Conference League 2023/24 este completă după ce Dinamo Zagreb, Fenerbahçe, Ferencváros, Legia şi Ludogorets şi-au asigurat joi seara prezenţa în primăvara competiţiei.

121 afișări
Imaginea articolului Europa Conference League – PAOK şi Răzvan Lucescu neînvinşi în grupe. Echipele calificate

Europa Conference League – PAOK şi Răzvan Lucescu neînvinşi în grupe. Echipele calificate

Etapa finală a celei de a treia competiţii valorice sub egida UEFA şi-a stabilit joi seara ultimele echipe calificate, şase dintre acestea fiind neînvinse în competiţie.

PAOK, echipa condusă de Răzvan Lucescu, a terminat grupa G neînvinsă, cu 5 victorii şi o remiză, însă performera fazei grupelor este Plzen, cu 6 victorii din tot atâtea meciuri.

Astfel, după ultima etapă s-au calificat de pe prima poziţie a grupei echipele Aston Villa, Club Brugge, Fenerbahçe, Fiorentina, LOSC Lille, Maccabi Tel Aviv, PAOK şi Viktoria Plzeň, iar de pe a doua poziţie Bodø/Glimt, Dinamo Zagreb, Ferencváros, Frankfurt, Gent, Legia, Ludogorets şi Slovan Bratislava.


Fenerbahçe - Spartak Trnava 4-0 (1-0)

Fenerbahçe şi-a îndeplinit cu uşurinţă sarcina de a învinge pentru a-şi asigura calificarea în faza eliminatorie. Portarul Dominik Takáč a impresionat, Spartak Trnava rezistând datorită lui timp de 36 de minute, înainte ca Ferdi Kadıoğlu să deschidă scorul.

La scurt timp după pauză, formaţia gazdă şi-a mărit avantajul din penalty-ul lui Dusan Tadić care a lovit bara şi apoi spatele lui Takáč şi a intrat în poartă.

O dublă rapidă a experimentatului Edin Džeko a completat rezultatul, iar Fenerbahçe a terminat pe primul loc în Grupa H.

Fenerbahçe a câştigat 11 din ultimele 12 meciuri pe teren propriu din Europa, remizând în celălalt.

Ferencváros – Fiorentina 1-1 (0-0)

Ferencváros a supravieţuit unor ultime minute tensionate şi a ajuns în faza eliminatorie pentru al doilea sezon consecutiv. Timp de 25 de minute în repriza secundă, formaţia maghiară a fost liderul grupei după ce atacantul norvegian Kristoffer Zachariassen a marcat din apropiere, dar Fiorentina, deja calificată, a revenit în fruntea clasamentului când Luca Ranieri a reluat în plasă după un corner executat de Maxime Lopez. Viola a mai ameninţat o dată, dar Ferencváros a rezistat.

Ferencváros nu a învins niciodată o adversară italiană în competiţiile europene.

Legia Warszawa - AZ Alkmaar 2-0 (1-0)

Legia se califică în fazele eliminatorii europene pentru prima dată din 2014/15, după o victorie muncită în faţa unei echipe AZ care a început seara cu ambiţii de top 2.

Yuri Ribeiro a deschis scorul în minutul 34, transformând o centrare improvizată a lui Josué, iar oaspeţii s-au pus într-o situaţie şi mai dificilă când Bruno Martins Indi a văzut roşu imediat după pauză. AZ a rezistat în 10 oameni, dar Legia a pecetluit rezultatul meciului pe final, când Blaž Kramer a reluat cu capul o altă centrare bună a lui Josué.

Legia a avansat o singură dată mai departe în Cupa UEFA/Europa League, ajungând în optimi în 1985/86.

Dinamo Zagreb – Ballkani 3-0 (0-0)

Croaţi au marcat trei goluri în ultimul sfert de oră, într-o seară tensionată la Zagreb, pentru a obţine ultimul loc din cele puse în joc în ultima etapă. Ambele echipe au început seara în luptă cu Astana pentru ocuparea locului secund şi a fost echilibru până când echipa gazdă a crescut ritmul în ultimele minute. Dino Perić a marcat cu capul în urma unui corner, înainte ca Bruno Petković să facă dubla, întâi din acţiune şi apoi transformând o lovitură de pedeapsă.

Dinamo avansează în ciuda faptului că a încheiat faza grupelor cu trei înfrângeri.

Alte rezultate:

Egalarea din final a lui Matija Malekinušić pentru Zrinjski a împiedicat Aston Villa să obţină a cincea victorie consecutivă în competiţie, un record pentru club, deşi oamenii lui Unai Emery au obţinut primul loc în Grupa E.

Viktoria Plzeň a imitat performanţa deţinătoarei West Ham din 2022/23 de a încheia faza grupelor cu un bilanţ de 100%, învingând Astana.

Aberdeen a ieşit din Europa cu capul sus după ce a înregistrat prima victorie din Grupa G, învingând Frankfurt cu 2-0 şi ajungând la zece meciuri fără înfrângere împotriva adversarilor germani în competiţia UEFA.


Toate rezultatele din etapa a 6-a

Desigur, iată rezultatele meciurilor formatate conform cerinţelor tale:

Grupa A:
Slovan Bratislava - Olimpija Ljubljana 1-2
LOSC Lille - KÍ Klaksvík 3-0

Grupa B:
Maccabi Tel-Aviv - Gent 3-1
Zorya Luhansk - Breidablik 4-0

Grupa C:
Viktoria Plzeň - Astana 3-0
Dinamo Zagreb - Ballkani 3-0

Grupa D:
Club Brugge - Bodø/Glimt 3-1
Lugano - Beşiktaş 0-2

Grupa E:
Legia Warszawa - AZ Alkmaar 2-0
Zrinjski - Aston Villa 1-1

Grupa F:
Genk - Čukarički 2-0
Ferencváros - Fiorentina 1-1

Grupa G:
PAOK - HJK Helsinki 4-2
Aberdeen - Frankfurt 2-0

Grupa H:
Ludogorets - Nordsjælland 1-0
Fenerbahçe - Spartak Trnava 4-0

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici