Europa League - Rangers, Qarabağ, Sparta şi Toulouse au obţinut calificarea. Rezultate complete

Rangers, cu o victorie neverosimilă, Qarabağ, Sparta Praga şi Toulouse au obţinut joi seara locuri în faza eliminatorie a UEFA Europa League în etapa a şasea, finală, a competiţiei, în timp ce Liverpool a avut o seară nefericită în Belgia.

175 afișări
Imaginea articolului Europa League - Rangers, Qarabağ, Sparta şi Toulouse au obţinut calificarea. Rezultate complete

Europa League - Rangers, Qarabağ, Sparta şi Toulouse au obţinut calificarea. Rezultate complete

Real Betis – Rangers 2-3 (2-2)

În condiţiile în care Sparta Praga a câştigat confortabil la Aris Limassol pentru a-şi asigura o clasare între primele două locuri în Grupa C, Rangers avea nevoie de victorie pentru a ocupa celălalt loc, în dauna celor de la Real Betis.

Echipa lui Philippe Clement a preluat conducerea de două ori în prima repriză, dar golurile lui Abdallah Sima şi Cyriel Dessers au fost anulate de Juan Miranda şi Ayoze Pérez, care au egalat.

Asediată după pauză, Rangers a trecut în avantaj pentru a treia şi ultima oară în minutul 78, când înlocuitorul Kemar Roofe a trimis mingea în plasă din apropiere, obţinând în final primul loc în clasament.

Înainte de acest meci, Real Betis era neînvinsă pe teren propriu în toate competiţiile din acest sezon, în timp ce Rangers nu câştigase niciodată în deplasare în faţa unei echipe spaniole într-un meci UEFA.

LASK – Toulouse 1-2 (0-0)

Les Violets au lăsat în urmă rezultatele nesatisfăcătoare din campionat internă şi au prins locul al doilea în Grupa E datorită unei victorii târzii în Austria. Având nevoie de un punct pentru a fi sigură de calificare, Toulouse a preluat conducerea prin Thijs Dallinga în minutul 54, pentru ca Marin Ljubičić să egaleze cu cu o lovitură de cap imediat după ora de joc.

Emoţiile au fost apoi risipite în minutul 83, când extrema norvegiană Aron Dønnum a centrat pentru ca Gabriel Suazo să obţină toate cele trei puncte.

Toulouse este fără victorie în opt meciuri din Ligue 1, dar este neînvinsă în ultimele trei meciuri din Europa League, inclusiv un succes incredibil cu 3-2, împotriva lui Liverpool.

Royale Union SG – Liverpool 2-1 (2-1)

Mohammed Amoura a marcat din apropiere în minutul 32, după ce l-a învins pe Caoimhin Kelleher într-un duel unu la unu, înainte ca Reds să restabilească egalitatea opt minute mai târziu, prin golul lui Jarell Quansah.

Fără a se descuraja, gazdele au marcat golul victoriei la scurt timp după aceea, prin execuţia lui Cameron Puertas, care a valorificat pasa lui Amoura. Cu toate acestea, victoria târzie a lui Toulouse la LASK face ca Union SG să piardă poziţia a doua în Grupa E, în schimb, îşi va continua campania în Europa Conference League.

Aceasta a fost doar a doua înfrângere a lui Liverpool în 17 meciuri din competiţia UEFA împotriva cluburilor belgiene.

Qarabağ – Häcken 2-1 (2-0)

Campionii din Azerbaidjan au obţinut victoria de care aveau nevoie pentru a termina pe locul al doilea în Grupa H, în spatele nemţilor de la Leverkusen, a căror victorie cu 5-1 în faţa lui Molde a fost a şasea din şase meciuri în faza grupelor din acest sezon.

Leandro Andrade a exploatat o greşeală de portar pentru a o aduce pe Qarabağ în avantaj în primul minut şi şi-a dublat avantajul prin Yassine Benzia în prelungirile primei reprize.

Eliminarea lui Marko Vešović în minutul 56 a trimis-o pe Qarabağ în defensivă, dar Häcken a redus din diferenţă doar la final, Badavi Hüseynov reluând cu capul pe lângă propriul portar.

Häcken este singura echipă care a terminat faza grupelor din acest sezon fără niciun punct. Compatrioţii suedezi de la Malmö au remizat şi ei în etapa trecută.

Alte rezultate:

Brighton a smuls primul loc în grupa B de la Marseille, João Pedro a marcat în minutul 88, al şaselea său gol al campaniei. Jonathan Clauss şi Amine Harit au marcat amândoi pentru vicecampionii grupei, OM.

West Ham şi-a consolidat prima poziţie în Grupa A după ce golurile din prima repriză reuşite de Mohammed Kudus şi Edson Álvarez (primul său gol în culorile lui West Ham) au asigurat victoria în faţa celei de-a doua clasate, Freiburg.

Romelu Lukaku a marcat în al şaselea său meci consecutiv pe teren propriu în Europa League, iar Roma a învins-o pe Sheriff cu 3-0. Oamenii lui José Mourinho nu au reuşit însă să o detroneze pe Slavia Praga de pe primul loc în Grupa G.


Toate rezultatele din ultima etapă a fazei grupelor:

Grupa A:
- West Ham - Freiburg 2-0
- Olympiacos - TSC 5-2

Grupa B:
- Ajax - AEK Atena 3-1
- Brighton - Marseille 1-0

Grupa C:
- Real Betis - Rangers 2-3
- Aris Limassol - Sparta Praha 1-3

Grupa D:
- Sporting CP - Sturm Graz 3-0
- Raków Czestochowa - Atalanta 0-4

Grupa E:
- Union SG - Liverpool 2-1
- LASK - Toulouse 1-2

Grupa F:
- Rennes - Villarreal 2-3
- Panathinaikos - Maccabi Haifa 1-2

Grupa G:
- Roma - Sheriff Tiraspol 3-0
- Slavia Praha - Servette 4-0

Grupa H:
- Leverkusen - Molde 5-1
- Qarabağ - Häcken 2-1

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici